Festival-survivalkit: 6 dingen die je niet mag vergeten

5/07/2019

6 must haves om mee te nemen naar het festival deze zomer!

 1. K-Way en zonnecrème
  Ja, een tikje contradictorisch, maar in België weet je ‘t nooit met dat weer. Daarom ben je maar beter voorbereid op hittegolven én wolkbreuken.

 2. Oordopjes
  Het is geen geheim dat je oren het zwaar te verduren hebben op een festival. De luide muziek kan onherroepelijke schade veroorzaken aan je gehoor. Oordopjes zijn daarom een onmisbaar accessoire. En ze komen ook nog eens goed van pas om rustig te slapen op de camping!

 3. Een emergency kit
  Je hele badkamerkast meenemen, dat gaat niet. Kies daarom voor deze lifesavers op een festival: pilletje tegen hoofdpijn (door warmte, lawaai of die kater …), doekjes om je te ontschminken, vochtige doekjes om proper en fris te blijven en … condooms voor festivalliefde op het eerste gezicht!

 4. Draagbare oplader
  Van al die ‘Waar sta je nu?’-berichtjes, insta stories en concertvideo’s geraakt je batterij snel op. Neem een powerbank mee. Vijf jaar geleden nog een echt luxe-item, nu koop je ze voor geen geld in alle maten en kleuren.

 5. Drinkfles
  Hittegolf, korte nachten …: om in topvorm te blijven op een festival blijf je best goed gehydrateerd. Neem een soepele , plooibare drinkfles mee waarmee je op het festivalterrein mag en die je kan vullen aan de waterpunten.

 6. Buideltasje
  Klein en praktisch: een buideltasje is perfect voor op een festival. Flashy, fluo, vintage of basic: je vindt sowieso jouw smaak.