1990-1994

1990 - Claude Criquielion

In de nadagen van zijn carrière maakt Claude de overstap naar Lotto. 
De klassiekerspecialist wint dat jaar het Belgisch kampioenschap. Meteen de derde Lotto-kampioen in zes jaar tijd.

1990 - Hendrik Redant

Hendrik Redant is de eerste Lottorenner die er in slaagt om Kuurne-Brussel-Kuurne te winnen.

1990 - Tour de France

Johan Bruyneel eindigt zestiende in de Tour van 1990. Nog in 1990 kwam Johan Museeuw over van ADR. Nadat hij in 1989, zijn tweede jaar als prof, de Tour de France voor het eerst uitreed, won hij in 1990 meteen twee ritten.

Hij schreef de vierde rit naar de Mont Saint-Michel en de slotrit op de Champs Elysées op zijn naam. Hij greep net naast de groene trui.

1991

In 1991 schonk Johan Musseeuw Lotto een eerste wereldbekerzege door het Kampioenschap van Zürich op zijn naam te schrijven.

1992 - Martial Gayant

In 1992 verwelkomt Lotto (de Fransman) Martial Gayant, die de overstap maakt van Toshiba.

De Fransman wordt zo de tweede niet-Belg ooit in de Belgische wielerformatie.

1992 - Johan Musseeuw, de cijfers...

In zijn laatste jaar bij Lotto won Johan Museeuw o.a. de E3-Prijs en het Belgisch kampioenschap en werd tweede in de Scheldeprijs, derde in Milaan-San Remo en zevende in Parijs-Roubaix.

Johan Museeuw reed van 1990 tot en met 1992 voor Lotto. Hij verzamelde 31 overwinningen.

1992 - Hendrik Redant

Net als Jef Lieckens totaliseerde Hendrik Redant twintig overwinningen voor Lotto. Hij deed dat in vier jaar, van '89 tot en met '92, Lieckens in drie jaar.

Redant wordt dat jaar ook profrenner van het jaar. Zijn mooiste overwinningen: Kuurne-Brussel-Kuurne en Parijs-Tours. Deze laatste overwinning voegt Redant toe aan het palmares van Lotto.

1992 - 42 zegeruikers

Naast de successen van Musseeuw en Redant, was 1992 een eerste topjaar voor de Lottoploeg. Niet minder dan 42 zegeruikers werden bij elkaar gereden. Jan Nevens won in 1992 de achtste Touretappe.

Meteen ook zijn enige grote zege voor Lotto. Peter De Clercq won in 1992 de twintigste Touretappe, de mooiste overwinning uit zijn carrière.

1992 - Parijs-Tours

Als eerste wielrenner voegt Hendrik Redant Parijs-Tours toe aan het palmares van Lotto.

1992 - Peter De Clercq

Peter De Clercq kon meer dan alleen hard fietsen. Hij was een heuse acrobaat op de fiets.

1993 - derde niet-Belg

Wanderley Magalhaes Azevedo is de eerste Zuid-Amerikaan ooit bij Lotto. Na de Nieuw-Zeelander Eric McKenzie en de Fransman Martial Gayant is hij pas de derde niet-Belg.

1993 - Frison in Overijse

1993 is een heel bescheiden jaar voor de Lotto ploeg. Nietemin wint Herman Frison de Druivenkoers in Overijse, wint Jean-Pierre Dubois de vijfde etappe in de Ster van Bessèges en wint Frank Van Den Abeele de Omloop Mandel-Leie-Schelde.

1993 - Frank Vandenbroucke

Frank Vandenbroucke rijdt in 1993 als stagiair voor Lotto. Het daaropvolgende jaar wordt hij prof bij Lotto, onder de vleugels van zijn oom Jean-Luc Vandenbroucke.

1994 - Internationaler getint

Kleine stijlbreuk bij Lotto. Nadat de twee voorgaande jaren telkens slechts 1 niet-Belg bij de ploeg reed, vervoegen de Moldaviër Andrei Tchmil en de Braziliaan Mauro Ribeiro die andere Braziliaan Wanderley Magalhaes.

1994 - Frank wint de laatste rit in de Ronde van de Middellandse Zee

De eerste keer dat Frank Vandenbroucke zijn kunnen toont aan het grote publiek is in het shirt van Lotto.

Hij wint in 1994 de laatste rit in de Ronde van de Middellandse Zee.

1994 - Tchmil

In zijn eerste jaar bij Lotto won Tchmil meteen de E3 Prijs Harelbeke en een rit in de Driedaagse van De Panne-Koksijde.

Maar zijn mooiste overwinning was ongetwijfeld Parijs-Roubaix na een solo van 58 kilometer.