1995-1999

1995 - Wilfried Nelissen

1995 is het jaar van Wilfried Nelissen. Hij wint verschillende ritten in de Ster van Bessèges, Parijs-Nice, de Ronde van Picardië en de Route du Sud.
 
Als kers op de taart wordt hij Belgisch kampioen. Hij behaalde dat jaar 17 van de 29 overwinningen voor Lotto.

1996 - Het noodlot

Gent-Wevelgem van 1996 luidt het einde van de carrière van Wilfriend Nelissen in. Hij komt er zwaar in botsing met een paaltje. Nelissen's scheenbeen is op twee plaatsen gebroken, hij breekt zijn dijbeen en houdt er ook nog een verbrijzelde knieschijf aan over.

Nelissen probeerde nadien nog terug te komen, tevergeefs. Hij was een van de snelste spurters van zijn generatie.

1996 - Marc Sergeant

Marc Sergeant werd opnieuw gemotiveerd door de komst van jong talent Wilfried Nelissen. Hij wou zich in de nadagen van zijn carrière nog eens dubbel plooien om die jonge gast mee op te leiden.

Sergeant geeft aan dat zijn carrière eigenlijk ook gedaan was na de val van Nelissen in Gent-Wevelgem.

1997 - Tchmil

Tchmil valt aan in de slotfase van Parijs-Tours en wint. Hij bereidt zijn naturalisatie voor en denkt zo al aan de periode na zijn carrière.

1997 - Abdoujaparov

De Oezbeek Abdoujaparov kwam over van Refin Mobilvetta en won een paar koersen, waaronder een etappe in de Dauphiné Libéré. Tijdens de Tour werd hij betrapt op clenbuterol.

Hij werd meteen ontslagen en keerde nooit meer terug in het peloton.

1999 - Milaan - San Remo

Erik Zabel krijgt een unieke kans om Milaan-San Remo voor de derde keer op rij te winnen. Niemand deed hem dat voor. Maar dat is buiten Andrei Tchmil gerekend.
 
De intussen tot Belg genaturaliseerde Moldaviër valt aan in de slotfase, hij wint en laat Zabel zo achter met een serieuze kater.

1999 - Wereldbekerwinst

Andrei Tchmil haalt de eindwinst in de wereldbeker binnen. Ploegmaats, concurrenten en ploegleiders typeren hem als volgt: karaktervol, individualistisch, intelligent, onvoorspelbaar, professioneel en verstandig.