2015-2016

2015 - Een recordjaar

Voor Lotto Soudal is dit een recordjaar. Met veertig UCI-overwinningen en een negende plaats in de UCI WorldTour-ranglijst, is het begrip ‘een uitstekend seizoen’ allesbehalve misplaatst.

Enkel tijdens het wonderjaar van Phillippe Gilbert in 2011 eindigde de ploeg nog hoger in de WorldTour-rangschikking.

2015 - André Greipel

Dat record is mede te danken aan André Greipel. Met liefst zestien overwinningen achter zijn naam wordt hij de zegekoning van zijn land.

Van die zestien overwinningen behaalt hij er niet minder dan vier in de Ronde van Frankrijk!

2015 - Kris Boeckmans

De Lotto-ploeg telt nog een andere zegekoning in zijn rangen: Kris Boeckmans staat acht keer op het hoogste schavotje. Hij doet dat onder meer als eindwinnaar in de Ronde van Picardië en de World Ports Classic.

2015 - Jens Debusschere

Na een succesvol 2014 gaat Jens Debusschere ook dit jaar op zijn elan verder. Met een etappe in Tirreno-Adriatico behaalt hij zijn eerste WorldTour-zege.

Dit jaar rijdt hij bovendien voor de eerste keer de Ronde van Frankrijk, en schrijft hij nog de GP de Wallonie, de Omloop van het Houtland en de eerste rit van de Eurométropole Tour op zijn naam.

2015 - Tim Wellens

Ook Tim Wellens bevestigt na het jaar van de doorbraak 2014. Hij behaalt drie overwinningen, waaronder opnieuw de eindwinst in een felbevochten Eneco Tour en de Grote Prijs Montréal.

2016

Behalve een zege in Dwars door Vlaanderen met Jens Debusschere, wordt het voorjaar vooral gekenmerkt door pech. Vanaf april keert het tij.

De derde rit in de Ronde van Turkije wordt er een om nooit te vergeten: André Greipel rondt een waaieretappe perfect af, en de ploeg eindigt met liefst zes renners in de eerste acht!

2016 - Stig Broeckx

In 2016 is het niet alleen rozengeur en maneschijn voor de Lotto-ploeg. Stig Broeckx komt zwaar ten val in de Baloise Belgium Tour. Hij ligt maanden in coma.

Het ongeval doet ook denken aan de val van Kris Boeckmans in de Vuelta het jaar voordien. Boeckmans is intussen gelukkig weer helemaal op niveau.

2016 - Een succesvolle Giro

Drie opeenvolgende ritzeges voor Lotto Soudal tijdens de Giro d’Italia: Greipel – Wellens – Greipel. En wat later nog eens Greipel voor zijn hattrick. De eerste grote ronde van het seizoen is zonder meer een succes.

2016 - World Tour

Tim Wellens zet zijn opgang naar de wielertop verder: hij wordt eindwinnaar in een zware Ronde van Polen.

Een nieuwe overwinning op het hoogste niveau in de World Tour.

2016 - Thomas De Gendt

Een bijzonder hoogtepunt voor de Lotto-ploeg in 2016 is zonder twijfel de Touroverwinning van Thomas De Gendt op de mythische Mont Ventoux.

Na een lange ontsnapping komt hij als eerste boven op de reus van de Provence.

2016 - Champs Elysées

In diezelfde Tour slaagt André Greipel er in om opnieuw een rit te winnen. Met zijn spurtzege op de Champs Elysées zet hij weer de puntjes op de i.