In memoriam: Jef Braeckevelt

27/02/2019

Enkele jaren na het overlijden van z’n boezemvriend en collega-sportdirecteur Claude Criquielion en z’n poulain en ‘tweede zoon’ Serge Baguet, moet de Nationale Loterij nu ook afscheid nemen van Jef Braeckevelt.

Jef, altijd een graag gezien iemand in het peloton, heeft mee een aantal van de mooiste bladzijden geschreven van het rijkgevulde geschiedenisboek van de Lotto-wielerploeg. Zo piloteerde de gewezen postbode z’n adoptie-zoon Andrei Tchmil naar de absolute top en bezorgde hij z’n boezemvriend Serge Baguet een tweede wielerleven, bekroond met een Belgische titel en een legendarische, uiterst emotionele ritoverwinning in de Tour.

De Nationale Loterij wil dan ook zeer uitdrukkelijk haar grote erkentelijkheid uitspreken voor wat hij voor de Lotto-wielerploeg gedaan heeft  en wenst z’n lieve vrouw Jenny, z’n familie en z’n vele vrienden veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies dat hen en ons treft. In de hoop dat de herinnering aan wat hij als echtgenoot, vader, familielid of vriend betekend heeft de leegte die hij bij velen zal laten helpt opvullen…