Lotto Cycling | Nationale Loterij

Lotto Soudal

Dat Lotto een vaste waarde is in het wielerpeloton, daar bestaat geen twijfel over. Maar wist je ook dat er meer is dan het herenteam? Lotto is ook de trotse sponsor van een dames- én een jongerenteam.

Daarnaast is Lotto ook sponsor van verschillende wielerwedstrijden overal in het land. Niet alleen in het wegwielrennen, maar ook op de piste is Lotto aanwezig. Meer nog, via de Nationale Loterij of de Lotto wielerploeg is of was er ook een engagement voor een aantal belangrijke projecten in het wielrennen zoals het Lotto Cycling Talent project, de Lotto Sports Science Chair, het MPCC, Velon,...

Meer over de teams, de projecten en de evenementen ontdek je hieronder.

Lotto Soudal

In 1985 stapte Lotto als hoofdsponsor in het wielerpeloton, nadat het eerder co-sponsor was van het Tönissteiner team. Ondertussen is Lotto niet meer weg te denken uit de internationale wielersport en daar speelt het herenteam natuurlijk een belangrijke rol in.

De talrijke successen door de jaren heen hebben Lotto op de (inter)nationale wielerkaart gezet. Grote namen zoals o.a. Marc Sergeant, Johan Museeuw, Wilfried Nelissen, Andrei Tchmil, Robbie McEwen, Philippe Gilbert en André Greipel maakten het mooie weer bij Lotto.

In 2014 kregen we de ontbolstering van Tim Wellens en kroonde Jens Debusschere zich in Wielsbeke tot Belgisch kampioen. Ook de komende jaren zijn de Lotto renners zinnens om van zich te laten horen.

Meer over het herenteam vind je op de website van de wielerploeg www.lottosoudal.be.

Lotto Soudal Ladies

Ook jonge, talentvolle wielerdames krijgen sinds 2006 kansen dankzij Lotto. Een 20-tal rensters van de Lotto Soudal Ladies krijgen de kans om hun wielerdroom waar te maken. Dames zoals o.a. Ludivine Henrion, Liesbet De Vocht, Grace Verbeke, Jolien D'Hoore en Lieselot Decroix zijn Belgische (ex)-Lotto rensters.

Meer over de Lotto Ladies vind je op de website van de wielerploeg www.lottosoudal.be.

Lotto Soudal U23

Het Lotto Soudal beloften team, of de U23, staat onder de deskundige leiding van Kurt Van De Wouwer. Samen met zijn team bereidt hij deze jonge talentvolle renners voor op een mogelijke profcarrière.

Recente voorbeelden van renners die de stap hebben gezet van de beloftenploeg naar de elite zijn Tim Wellens, Louis Vervaeke, Tiesj Benoot en Stig Broeckx. In een verder verleden troffen we ook Tosh Van der Sande, Bart De Clercq, Thomas De Gent en Kris Boeckmans aan bij deze beloftenformatie. Naast het U23 team investeert Lotto ook in de talent detectie op nog jongere leeftijd met het Lotto Cycling Talent project.

Meer over de U23 vind je op de website van de wielerploeg www.lottosoudal.be. Voor meer informatie over het Lotto Cycling Talent project kan je terecht op www.lottocyclingtalent.be.