Halfweg Tour en verhoopte buit al binnen!

19/07/2019

Tour-taart al gebakken, nu nog de kers erop! Of kersen...

Twee ritoverwinningen: met die ambitie kwam ons Lotto Soudal-team op 6 juli in Brussel aan de start van de Ronde van Frankrijk. Halfweg de Tour is die droom reeds waargemaakt: op 13 juli (3 jaar na z’n schitterende overwinning op de Ventoux) won Thomas De Gendt na een monsterontsnapping van méér dan 200 km, de 8ste rit met aankomst in Saint-Etienne, en op 17 juli spurtte onze Australische spurtbom Caleb Ewan naar de zegeruiker in Toulouse.

Ik denk dat dit mijn mooiste prestatie ooit is. Ik had een hele goede dag en echte wonderbenen. Ik moest bijna overgeven doordat ik zo diep ging, maar gelukkig hield ik stand tot het einde!

Thomas De Gendt

Mooi, maar dat is nog niet alles:

  • Er was ook de manier waarop. De raid waarmee Thomas De Gendt bijv. de ban brak deed iedereen paf staan, zélfs de vele insiders die al langer wisten tot wat onze beer uit Semmerzake in staat is als hij z’n dagje heeft.
  • Naast de twee overwinningen reden onze fietsende ambassadeurs bovendien een karrenvracht andere podiumplaatsen bijeen : Caleb Ewan eindigde elke massaspurt in de top-3, Tiesj Benoot eindigde 2de na een lange ontsnapping en Tim Wellens finishte als 3de na een al even lange ontsnapping die hem de bolletjestrui opleverde als leider in het bergklassement.

Een Tour-etappe winnen was mijn ultieme droom.   Ik kan niet voor woorden brengen hoe gelukkig ik ben.

Caleb Ewan
  • In dat bergklassement claimde Lotto Soudal aan de voet van de Pyreneeën met Tim en Thomas trouwens nog altijd de eerste twee plaatsen.
  • En ‘last but not least’: de honger van onze jongens lijkt nog niet gestild. Dat belooft dus voor de tweede helft van de Tour. Nu hij z’n jongensdroom verwezenlijkt heeft en ondertussen in de drie grote rondes een rit won, kan Caleb beginnen dromen van een schitterend orgelpunt op de Champs Elysées. Tiesj van zijn kant is vastbesloten de ontgoocheling om z’n ‘eerste verliezersplaats’ door te spoelen. En kamergenoten Tim en Thomas zullen ongetwijfeld alles op alles zetten om in Parijs met de bolletjestrui op het eindpodium te mogen. Omdat het kan…  

De ploeg zit in een zeer goede flow en voor zowel Thomas, Tim als mezelf komen er zeker en vast nog opportuniteiten om tijdens de tweede en derde week in de ontsnapping te gaan.

Tiesj Benoot