Een rollercoaster van emoties bij Lotto Soudal

Intense vreugde en diep verdriet bij Lotto-Soudal

Deze zomer was voor ons Lotto-Soudal-wielerteam een uitermate bewogen periode, een rollercoaster van emoties met veel goed maar ook verschrikkelijk slecht nieuws. We zetten het even op een rijtje…

Het begon schitterend met een verlenging en upgrade van het co-sponsorship van Soudal en G&V, gevolgd door een kei-goede Tour. De gele trui pakken in Brussel lukte weliswaar niet, maar nadien kwamen onze jongens langzaam maar zeker onder stoom. Dat resulteerde onder meer in niet minder dan 4 ritzeges, drie voor onze Australische spurtbom Caleb Ewan, 1 voor eeuwige ‘baroudeur’ Thomas De Gendt na een ‘nummer’ dat iedere wielerliefhebber de mond deed openvallen.


Daarna  kwam er evenwel een razendsnelle afdaling van de zevende hemel naar de hel. De dodelijke val van Bjorg Lambrecht dompelde de hele wielerwereld in diepe rouw. Bjorg was dan ook een heel fijne jongen, heel graag gezien in heel het peloton. En gerespecteerd door iedereen, tot en met Tour-winnaar Egan Bernal waarvan hij de runner-up was bij de beloften. 

Bjorg was voor onze ploeg  trouwens echt een wissel op de toekomst. Met dan nog het aangekondigde vertrek van Tiesj Benoot, onze kopman in de (‘Vlaamse’) klassiekers, en van werelduurrecordhouder Victor Campenaerts zag het er dan ook even heel benard uit naar de toekomst toe.


Inmiddels werd evenwel een driejarig contract afgesloten met Philippe Gilbert, nog altijd één van de beste Belgische renners in het peloton, op en top prof en altijd gemotiveerd om er de beuk in te gooien. Philippe heeft al een enorm palmares bijeengefietst – grotendeels trouwens in onze kleuren -  maar als er één iets zeker is, is het dat z’n zegehonger nog lang niet gestild is. Bovendien heeft hij tonnen ervaring mee te geven aan de jonge talenten in de ploeg.

Naast Gilbert komt ook de Duitse krachtpatser John Degenkolb onze rangen versterken. Naast ritzeges in de drie grote rondes  heeft die inmiddels ook al Milaan – San Remo, Parijs – Roubaix en Gent-Wevelgem op z’n erelijst staan. Hij is stilaan terug van weggeweest na een zware val, en hij heeft al laten weten niet te beroerd te zijn om z’n rijke spurtervaring te delen met – of zelfs ten dienste te stellen van – onze Caleb Ewan. Dat belooft dus…