Caleb Ewan plaatst magnifiek orgelpunt op top-Tour

30/07/2019

Geloof dat het kon verzette bergen…

Halfweg de Tour kon je hier lezen dat de verhoopte buit (twee riteoverwinningen) al binnen was maar dat onze Lotto Soudal-renners héél gretig waren om de toen al gebakken Tour-taart nog van enkele kersen te voorzien.

En of ze dat gedaan hebben! Tim Wellens bleef tot de laatste snik in strijd voor de bolletjestrui (en eindigde uiteindelijk als derde, na op de meeste bergen en cols als eerste te zijn bovengekomen) en Thomas De Gendt werd genomineerd voor de superstrijdlust-prijs.

Daarbovenop zorgde onze Australische spurtbom Caleb Ewan nog voor twee extra-riteoverwinningen, waaronder de slotrit met aankomst op de Champs Elysées in Parijs, algemeen beschouwd als het (officieuze) wereldkampioenschap van de sprinters.

Caleb trad daarmee niet alleen in de voetsporen van de illustere Peter Sagan die ook 3 ritzeges pakte in z’n eerste Tour, hij eindigde op de valreep ook nog tweede in het puntenklassement. En vooral: hij zette op de mooist mogelijke manier een magnifiek orgelpunt op de schitterende Tour van ons Lotto Soudal-team in het algemeen en z’n eigen Tour-debuut in het bijzonder.

In het begin van de Tour wilde het niet meteen lukken (ook al eindigde hij nooit buiten de top-3), maar zowel hijzelf als z’n ploegmaats en de hele entourage bleven er in geloven dat het kon. En dat loonde…