De Nationale Loterij steunt de Belgische film

Elk jaar ondersteunt de Nationale Loterij de grootste Belgische filmfestivals. Een blik op 4 events die geen enkele cinefiel of liefhebber van super films mag missen

Film Fest Gent

Met 44 edities op de teller, is Film Fest Gent een van de bekendste filmfestivals van het land. Tien dagen lang worden hondereden langspeelfilms vertoond en zijn er concerten met filmmuziek van de bekendste componisten. Sinds 2001 reikt Film Fest Gent trouwens de World Soundtrack Awards uit, een van de belangrijkste onderscheidingen in de wereld van de filmmuziek. 

Onze EuroMillions-actie: 

-Wedstrijd
-Exclusieve EuroMillions avond
-Uitreiking EuroMillions-prijs voor de beste kortfilm gemaakt door een Belgische student. 

Het Festival International du film Policier de Liège

Bericht aan de liefhebbers van suspens en detectives: sinds een tiental jaar ontvang Luik jaarlijks het Festival International du Film Policier, met meer dan 100 films van over heel de wereld. Hou je handboeien en je sheriffster klaar en kom genieten op dit "donker" festival...

Onze EuroMillions-actie: 

-Wedstrijd
-EuroMillions animatie tijdens het evenement

Het Filmfestival van Oostende

Het Filmfestival van Oostende breit in september nog een verlengstukje aan de zomervakantie. Het focus vooral, maar niet uitsluitend,op Belgisch werk. Dit evenement aan de Noordzee-kust laat je namelijk ook toe langspeelfilms, series,...uit de hele wereld te ontdekken.

Onze EuroMillions-actie: 

-Exclusieve EuroMillions-avond
-Wedstrijd
-Korting voor avant-premièrs voor Lottery Club leden
-Verdeling van 150 e-tickets

Het Fetsival International du film Francophone

Elke herfst rolt Namen de rode loper uit en behangt de stad zich met strass en pailletten om de Franstalige film te laten schitteren. Sinds 1986 laat het FIFF alle filmgenres aan bod komen, dus ook de kortfilm. Daarnast zet het de schijnwerpers op jong Belgisch talent en haalt veel sterren van de (Franstalige) film naar ons land.

Onze EuroMillions-actie: 

-Wedstrijd waarme je VIP-tickets kan winnen
-Exclusieve EuroMillions avond tijdens festival

Het Brussels International Fantastic Film Festival

Het BiFFF is zonder enige twijfel het evenement voor alle zombie-fans en liefhebbers van andere schrikwekkende creaties. Twee weken lang kunnen de stoutmoedigsten onder ons de waanzinnigste, Sci-Fi en griezelfilms bekijken. Op het programma: weerwolven, liters, bloed,enz., dit alles in een sfeer ide je nergens anders vindt.

Onze EuroMillions-actie: 

-Een wedstrijd om tickets te winnen
-EuroMillions animatie tijdens het evenement

Onze steun aan de Belgische cinema kadert in onze globale ondersteuning van goede doelen. Al meer dan 80 jaar verleent de Nationale Loterij onder de vorm van subsidies en sponsoring voor miljoenen euro's steun aan humanitaire, sociale, culturele en wetenschappelijke organisaties. Daarmee is ze de grootste mecenas van het land. En jij bent het die dit als occasionele of regelmatige speler mogelijk maakt.

Hoe groot of hoe klein het bedrag ook is waarvoor je speelt, ieder van jullie maakt mee het verschil. Bedankt daarvoor!