De Nationale Loterij steunt de Belgische sport

Doorheen de jaren is sport uitgegroeid tot het belangrijkste sponsordomein van de Nationale Loterij. Het grote publiek leeft intens mee met atleten en teams. Sport zorgt voor emotie en spelplezier. Die sterke band linken we via sponsoring aan het merk Lotto.

Ons sponsorbeleid heeft een strategische focus op wielrennen. Als echte gangmaker van de koers ondersteunt Lotto de verschillende lagen van de wielerpiramide: zo sponsoren we onder andere de wierelploegen van Lotto Soudal en wedstrijden als de Ronde van Vlanderen, Luik-Bastenaken-Luik, Gent-Wevelgem, de Waalse Pijl, de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent en tal van kleinere wielerevenementen. Daarnaast treedt Lotto ook op als sponsor van onder meer de Rode Duivels, Sporting Charleroi en de AG Memorial Van Damme.

EuroMillions op zijn beurt, is partner van Club Brugge en naampartner van de EuroMillions Volleybal League en de EuroMillions Basketball League.

Onze steun aan de Belgische sport kadert in onze globale ondersteuning van goede doelen. Al meer dan 80 jaar verleent de Nationale Loterij onder de vorm van subsidies en sponsoring voor miljoenen euro’s steun aan humanitaire, sociale, culturele en wetenschappelijke organisaties. Daarmee is ze de grootste mecenas van het land. En jij bent het die dit als occasionele of regelmatige speler mogelijk maakt.

Hoe groot of hoe klein het bedrag ook is waarvoor je speelt, ieder van jullie maakt mee het verschil. Bedankt daarvoor!