De Nationale Loterij steunt jongeren via beurs

De Nationale Loterij steunt jongeren op sportief en cultureel vlak en via tal van solidariteitsacties! En er is meer: we begeleiden ook jong muzikaal talent en helpen toekomstige wetenschappers hun weg te volgen, door middel van studie- en onderzoeksbeurzen in België en in het buitenland. #IedereenTeltMee

Hier zie je meer over onze acties.

Belgian American Educational Foundation

In 2018-2019 heeft de Nationale Loterij een studiebeurs geschonken aan François Caprasse voor zijn Master in Business Analytics (MIT - USA) en aan Emiel Cockx voor zijn eerste jaar Master in Architectuur (UC Berkeley - USA).

De Duve Institute

De subsidies van de Nationale Loterij stellen 270 onderzoekers en technici van het de Duve Institute in staat om hun onderzoek in de Biomedische Wetenschappen voort te zetten en nieuwe toepassingen te ontwikkelen.

Vocatio

De Nationale Loterij schenkt beurzen aan de Stichting Vocatio zodat jonge talenten die onvoldoende financiële middelen hebben, hun roeping kunnen ontwikkelen. De 2 laureaten 2020 gesteund door de Nationale Loterij zijn : Nana Esi Mensah en Nicolas Dupont.

Brailleliga

De Nationale Loterij schenkt studiebeurzen aan leerlingen van het middelbaar onderwijs, het universitair en het hoger niet-universitair onderwijs met een visuele handicap.

Europacollege

Tijdens het academiejaar 2018-2019 heeft de Nationale Loterij twee studiebeurzen toegekend aan briljante studenten: Muriel Unden et Loïc Waty. Zo kunnen zij hun master halen aan het Europacollege in Brugge.

United World College Belgium

De Nationale Loterij helpt het United World College Belgium met het financieren van studiebeurzen. Dankzij jullie, loterijspelers, kunnen Aliocha Neefs (Louvain-la-Neuve) en Seppe De Pauw (Gent) twee jaar studeren aan het UWC in Costa Rica!

Vesalius

De Nationale Loterij steunt de “Association d’Aide à la Recherche Médicale André Vésale”, in het kader van studiebeurzen voor klinisch onderzoek. De beurzen van 2018 zijn toegekend aan dr. Féoline Luttgens-Wiemer, dr. Julie Nagel et dr. Sean Coeckelenbergh.

The Belgian Kids Fund for Pediatric Research

In 2018-2019 werd door de Nationale Loterij een studiebeurs toegekend aan dr. Alexandros Popotas voor zijn research met behulp van een in-vitromodel  van acute ontsteking, de klinisch waargenomen verschillen tussen mannen en vrouwen bij talrijke ontstekingsziekten.

Belcham

Dankzij haar spelers biedt de Nationale Loterij Belgisch talent unieke groeikansen en Belgische bedrijven toegang tot internationaal gevormd talent. Dit project faciliteert op inclusieve en meritocratische basis een professionele stage in de VS voor 5 studenten van Solvay Business School.