De Nationale Loterij steunt jongeren via beurs

De Nationale Loterij steunt jongeren op sportief en cultureel vlak en via tal van solidariteitsacties! En er is meer: we begeleiden ook jong muzikaal talent en helpen toekomstige wetenschappers hun weg te volgen, door middel van studie- en onderzoeksbeurzen in België en in het buitenland. #IedereenTeltMee

Hier zie je meer over onze acties.

De B.A.E.F

De Belgian American Educational Foundation (B.A.E.F.) biedt jonge, begaafde Belgische studenten een beurs aan om hun opleiding voort te zetten in de Verenigde Staten. Met de steun van de Nationale Loterij vertrokken twee bursaalstudenten eind augustus 2018 : Emiel Cockx  naar de University of California in Berkeley en François Caprasse naar het Massachussets Institute of Technology in Boston.

Brailleliga

De Nationale Loterij schenkt studiebeurzen aan leerlingen van het middelbaar onderwijs en aan het hoger universitair en niet-universitair onderwijs met een visuele handicap.

De Duve

Dankzij het mecenaat en de subsidies van de Nationale Loterij kunnen 270 onderzoekers van het Instituut de Duve hun onderzoek verder zetten om onze gezondheid te verbeteren via hun toenemende kennis van fundamentele biologie.

Europacollege

Tijdens het academiejaar 2017-2018 heeft de Nationale Loterij twee studiebeurzen toegekend aan briljante studenten: Florence Thirion en Nicolas Geusen. Zo kunnen zij hun master halen aan het Europacollege in Brugge.

Vocatio

De Nationale Loterij schenkt beurzen aan de Stichting Vocatio zodat jonge talenten die onvoldoende financiële middelen hebben, hun studieparcours kunnen verder zetten.

United World College Belgium

De Nationale Loterij helpt het United World College Belgium met het financieren van studiebeurzen. Dankzij jullie, loterijspelers, kunnen Aliocha Neefs (Louvain-la-Neuve) en Seppe De Pauw (Gent) twee jaar studeren aan het UWC in Costa Rica!

Vesalius

De Nationale Loterij steunt de “Association d’Aide à la Recherche Médicale André Vésale”, in het kader van studiebeurzen voor klinisch onderzoek. De beurzen van 2018 zijn toegekend aan dokters Dauby, Malinverni, Koulischer, Praet en Joris.

The Belgian Kids Fund for Pediatric Research

In 2017-2018 heeft de Nationale Loterij een studiebeurs geschonken aan Nicolas Dierckxsens voor zijn onderzoekswerk als bio-ingenieur: “Development of a precision de novo assembly algorithm for targeted regions (NOVOLoci)”.