Nationale Loterij: groter partnerschap met Child Focus

1/05/2020

Cruciale hulp

Child Focus stelt dag en nacht, elke dag van de week, alles in het werk om verdwenen kinderen en jongvolwassenen (tot 24 jaar) terug te vinden. De stichting strijdt ook tegen de seksuele uitbuiting van minderjarigen, zowel online als offline.

Child Focus werkt met het gratis noodnummer 116 000 via hetwelk mensen een verdwijning of een situatie van seksuele uitbuiting kunnen melden. Het nummer is ook bereikbaar voor vragen rond internetgebruik door minderjarigen. De stichting vraagt internetgebruikers ook om anoniem misbruikbeelden van minderjarigen die ze zouden vinden op het net, te melden via de website stopchildporno.be.

De stichting werkt meer en meer rond preventie, bij ouders, lesgevers en andere professionals, maar ook bij de jongeren zelf. Sinds een paar jaar is ze in de zomermaanden aanwezig in badplaatsen om kinderen te leren hoe ze veilig moeten surfen op het internet. Ze sensibiliseert hen over respect voor de privacy en geeft advies om wachtwoorden te beveiligen, te chatten en in alle veiligheid foto’s te delen.

Dankzij de grote steun van de Nationale Loterij is Child Focus een duurzame organisatie geworden. Bovendien worden de verdwijningsberichten verspreid in de 6.000 verkooppunten met digitale schermen van Lotto. Zo wordt een nog groter publiek bereikt.