De Nationale Loterij steunt het Rode Kruis

Ontdek de veelzijdigheid van het Rode Kruis, dankzij de Nationale Loterij

Over de hele wereld, in 192 landen, biedt het Rode Kruis meteen hulp aan de meest kwetsbare mensen, in noodsituaties, bij rampen of bij conflicten.

Humanitair engagement

Het Belgische Rode Kruis is een toonaangevende speler op het vlak van humanitaire hulp. Al sinds 4 februari 1864 redt het met de steun van talrijke vrijwilligers levens, bestrijdt het armoede en brengt families opnieuw samen.

Actief in de strijd tegen epidemieën

Ook tijdens de Covid-19-crisis is het Rode Kruis heel actief. Met zijn uitgebreid ziekenwagenpark helpt het bij het vervoeren van patiënten  en vangt hen op aan de ingang van sommige ziekenhuizen. Daarnaast geeft het onderdak en eten aan daklozen, verdeelt het voedselpakketten aan kwetsbare gezinnen en goed opgeleide vrijwilligers van dringende psychosociale interventie stellen  bezorgde mensen gerust. 

Essentiële steun

Meer menselijkheid brengen in de wereld is een van de grote doelstellingen van het Rode Kruis en de Nationale Loterij is trots dat ze hieraan een steentje kan bijdragen. Dankzij haar spelers kan de Nationale Loterij elk jaar de algemene werking van het Belgische Rode Kruis  financieel steunen. En dit al verschillende decennia lang. Hierdoor kunnen transportkosten en  materiaal (voor opleidingen, hulpposten… ) worden gefinancierd. 

Door dit partnerschap bevestigt de Nationale Loterij haar maatschappelijke rol en creëert ze kansen voor tal van humanitaire, maatschappelijke, culturele, wetenschappelijke en sportieve projecten van verenigingen.

Met steun van de Nationale Loterij en al zijn spelers, lanceert het Rode Kruis ook dit jaar de campagne “Zomerhelden”. Dat zijn vrijwilligers die worden ingezet om iedereen een zorgeloze zomer te bezorgen. Met Dirk Vermeiren hebben we bij de Nationale Loterij zo’n Zomerheld in ons midden. We stellen hem graag aan jullie voor.

Meer lezen

Dankzij deze trouwe steun kunnen wij de werking van onze organisatie garanderen. Zo kunnen we meer mensen autonoom maken, meer levens redden en de kwetsbare mensen in onze samenleving helpen.