De Nationale Loterij steunt het project "Onze Natuur"

Dankzij de Nationale Loterij kan "natuurbescherming" voortaan een totale win-win-situatie worden!Ieder jaar kiest de Nationale Loterij een reeks van nieuwe initiatieven die zij wenst te steunen, met inbegrip van tal van organisaties die zich toeleggen op een duurzame instandhouding van de natuur. Door te investeren in sociale en tegelijk lokale projecten die sterk de nadruk leggen op "duurzaamheid", geeft de Nationale Loterij aan onze hele maatschappij eigenlijk iets heel kostbaars : een extra steun voor de bescherming van onze eigenste Belgische natuur.

Ontdek Onze Natuur

Dankzij haar spelers, kan de Nationale Loterij een flinke dosis zuurstof geven aan het project "Onze Natuur". Dit project wil zo veel mogelijk mensen laten kennismaken met de schitterende wilde natuur van ons mooie land. Daartoe maakt "Onze Natuur" gebruik van verhalen die je nooit ergens anders las, hoorde of zag, actuele weetjes heet-van-de-naald, live webcams, en exclusieve evenementen. 

Een kleine geluksmomentje

Kruip jij zoals deze eekhoorns warm en knus bij elkaar tijdens een koude winternacht? Geluk zit in de kleine dingen! 

Meer info

Alle geheimen over de vogeltrek ontrafeld

Kijk eens omhoog! Het trekseizoen is al een tijdje aan de gang en veel vogels zijn op weg naar hun overwinteringsgebieden. Wist u dat een grutto 12.000 km non-stop kan vliegen in slechts 11 dagen? 

Meer info

De Belgische Big Five

Het natuurproject Onze Natuur ging op zoek naar de Belgische Big Five die ons het meest ontroeren, fascineren en verbazen. De wolf, het grootste roofdier van België, is de onmiskenbare nummer één. 

Meer info

Eindelijk zeker: lynx is terug in België

Al meer dan 25 jaar wordt er druk gespeculeerd over de terugkomst van de lynx. Maar de grote katachtige laat zich niet zomaar fotograferen. Nu komt daar verandering in, met een allereerste duidelijke foto van het imposante dier. We kunnen nu met zekerheid zeggen dat na de wolf ook de lynx de weg naar België heeft teruggevonden. 

Meer info

Wist je dat bloemen het gezoem van bijen kunnen horen ?

Bijen zijn bovendien tuk op bloemen die veel suiker bevatten, want daar halen de diertjes de meeste energie uit. Ook de teunisbloem haalt er echter haar voordeel uit: een bezoekje van een bij duurt langer en aangezien bijen waarschijnlijk ook zoetebekjes zijn, zullen ze des te meer geneigd zijn om even langs te vliegen bij andere teunisbloemen. 

Meer info

Maak kennis met de korhoen, de mascotte van onze Hoge Venen

Het mannetje van de korhoen, die ook wel auerhoen of berkenhaan wordt genoemd, is zowat 60 cm groot, vanaf het tipje van zijn korte, bepluimde pootjes tot aan zijn rode lelletjes, vlak boven zijn oogjes. 

Meer info

Dank, omdat jullie samen met ons zo’n mooie projecten steunen !

Wij kunnen het niet genoeg herhalen : dankzij haar spelers, kan de Nationale Loterij jaar in jaar uit talloze projecten steunen die in onze samenleving echt wel het verschil maken: projecten waarmee veel mensen zich gelukkig voelen – projecten zoals "Onze Natuur" ... Immers, de Nationale Loterij is duidelijk méér dan alleen maar "spelen". Nogmaals dank voor jullie gewaardeerde steun !