Homaar - Groeiplek voor jongeren

2/12/2020

De tijd nemen om op adem te komen en je talenten te ontdekken in Villa Omaar!

Het huis van het geluk

Homaar is een laagdrempelige 'groeiplek' voor kwetsbare jongeren (15-23 jaar) die het psychisch moeilijk hebben. In een hartelijke en huiselijke sfeer kunnen ze terug op adem komen. Er wordt gedurende twee weken in kleine groep krachtgericht gewerkt via creatieve ateliers met muziek, beeld, creatief schrijven ... Talenten worden (her)ontdekt, veerkracht wordt bevorderd.

Tijdens de coronacrisis heeft het centrum zich heruitgevonden met telefonische of online coachingsessies, door per mail bereikbaar te blijven en door individuele begeleiding te organiseren. In de zomer werden opnieuw workshops georganiseerd. Ze waren een groot succes en zullen tijdens de kerstvakantie een vervolg krijgen. De jongeren maken er muziek, doen aan yoga, volgen een beeldend atelier, gaan aan de slag met taal, beoefenen circuskunsten, herontdekken de natuur… om zich beter te voelen! Villa Omaar is een echte therapeutische cocon voor kwetsbare jongeren.

Reportage van Villa Omaar

Stap voor stap krijgt Mirlinda opnieuw zin in het leven dankzij de creatieve activiteiten van Villa Omaar. Piano spelen helpt haar om haar emoties onder ogen te zien en opnieuw zelfvertrouwen te krijgen, en ook anderen te vertrouwen…