5 mythes over de Nationale Loterij

5/02/2019

Ben jij één van die Belgen die er rotsvast van overtuigd is dat de kans om met Lotto te winnen minuscuul is? En dat als een medewerker van de Loterij de Jackpot wint, het vast en zeker bedrog is? Ontdek hier de vijf meest voorkomende mythes over de Nationale Loterij.

 1. Medewerkers van de Nationale Loterij mogen niet meespelen
  FOUT. Natuurlijk wel; de medewerkers van de Nationale Loterij mogen ook hun kans wagen met de spelletjes van de loterij. Het zijn namelijk allemaal kansspelen, en het is dus louter toeval of geluk dat de winnaars bepaalt. De trekkingen worden ook altijd begeleid door een gerechtsdeurwaarder om de betrouwbaarheid te garanderen. Alle krasbiljetten en online spelletjes worden volledig willekeurig gegenereerd zonder tussenkomst van een medewerker van de Nationale Loterij. Het zou toch zonde zijn als zij hun geluk niet konden beproeven?

 2. Medewerkers kennen de cijfers
  FOUT. Niemand kent de nummers van tevoren! De winnende cijfers worden bepaald in een trekking en alleen het toeval – of noem het geluk - bepaalt de winnende nummers. Een gerechtsdeurwaarder woont elke trekking bij en controleert de ballen zorgvuldig. Wist je trouwens dat het mogelijk is om een trekking bij te wonen?  

 3. De Nationale Loterij houdt al zijn winsten voor zich
  FOUT. Als voornaamste mecenas van België besteedt de Nationale Loterij een aanzienlijk deel van zijn opbrengsten aan de financiering van verschillende sociale projecten. Zo ondersteunen ze sporten, kinderen, geneeskunde, culturele initiatieven en nog veel meer… Ontdek hier alle goede doelen die je steunt als je met Lotto speelt. Bedankt!

 4. De kans is bijzonder klein dat je met Lotto wint
  FOUT. In 2018 vierde Lotto zijn veertigste verjaardag. In 40 jaar tijd heeft het favoriete trekkingsspel van de Belgen bijna 10.000 winnaars opgeleverd die de 6 winnende cijfers aanduidden. Alleen al in 2018 werden 31 mensen miljonair en 50 winnaars raadden de 6 winnende nummers. Nog altijd niet overtuigd? Ontdek hier wat je winkansen zijn bij Lotto en ga aan de slag! 

 5. Medewerkers van de Nationale Lotterij weten wie de winnaars zijn
  FOUT. Als je wint, contacteer je zélf de Nationale Loterij via een speciaal nummer. Een gespecialiseerd team staat voor jou paraat om je zo goed mogelijk te begeleiden. Om je winnende lotje te valideren, maar ook om je praktische tips te geven voor het beheren van je winsten en om je psychologisch te begeleiden. Ook je anonimiteit wordt volledig bewaard. Mooi, het leven is mooi!