Artiesten steken Belgen hart onder riem op 21 juli

Met steun van Nationale Loterij en Lotto Art

De zomer zal dit jaar anders zijn dan anders. Door de maatregelen tegen de verspreiding van het Covid19-virus zijn massa-manifestaties voorlopig uit den boze. 

Om de Belgen een hart onder de riem te steken is het Hof op zoek gegaan naar een alternatieve manier om de Belgen toch een gevoel van onderlinge verbondenheid te kunnen geven. Samen met natuur heeft kunst de kracht om het welzijn van zowel mensen als de hele maatschappij positief te beïnvloeden. Daarom werd BOZAR gevraagd om samen met de Nationale Loterij de schouders te zetten onder een initiatief dat de Belgische bevolking virtueel kan samenbrengen. Er werd gekozen voor een project dat een zo breed mogelijk en divers publiek kan aanspreken en raken. 

Vier gerenommeerde (straat)artiesten zullen op vier locaties doorheen het land een reuze-muurschildering maken.

DEMA

Graffiti-legende DEMA zal een gevel van het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel onder handen nemen, samen met 10 jongeren uit zijn atelier in Molenbeek.

Zenith/Mathias Schoenaerts

In Antwerpen zal Zenith/Mathias Schoenaerts hetzelfde doen met een gevel van het Provinciaal Instituut voor Hygiëne.

El Niño 76

De iconische Financietoren (Tour des Finances - FINTO) in Charleroi zal door streetartkunstenaar El Niño 76 onder handen genomen worden.

Rinus Van de Velde & Tim Van Laere Gallery

Bezoekers van de aankomsthal op de luchthaven van Zaventem zullen kunnen genieten van een werk op canvas door Rinus Van de Velde en Tim Van Laere Gallery.

De Nationale Loterij is fier dat ze dankzij alle spelers dit unieke project, 'Art reconnects Belgium' kan ondersteunen. Hiermee bevestigt de Nationale Loterij ook haar geloof in de breed verbindende en sprekende kracht van graffiti- en straatkunst. Deze overtuiging kreeg reeds vorm in het project 'Lotto Art' waarbij de Nationale Loterij lokale straatartiesten uitnodigde om hun creaties voor te stellen. De sterkste 11 kregen de kans om hun werk uit te voeren en ondertussen siert hun kunst een muur in mythische concertzalen.

Het werk van Almundena in AB

Het werk van Almundena in AB

Lotto Art 2019

00:48

Het werk van Pol Cosmo in De Kreun

Lotto Art 2019

00:43

Het werk van Wenc in Vorst Nationaal

Lotto Art 2019

00:50

Het werk van Jeffrey in La Madeleine

Lotto Art 2019

00:48

Het werk van Grafrifi in Lotto Arena

Lotto Art 2019

01:01

Het werk van Loredana in Lotto Mons Expo

Lotto Art 2019

00:51

Het werk van Edouard in Muziekodroom

Lotto Art 2019

00:43

Het werk van BLANCBEC in Paleis 12

Lotto Art 2019

00:47

Het werk van Manka in Reflector

Lotto Art 2019

00:48

Het werk van Dake25 in Rockerill

Lotto Art 2019

00:46

Het werk van Flipka3 in Sportpaleis

Lotto Art 2019

00:47