Nationale Loterij maakt balans 2017 op

5/08/2018

De Nationale Loterij communiceert graag transparant over haar bedrijfsvoering. Elk jaar maken we de balans op en trachten in functie van de speler nog meer kwalitatieve, veilige spelen aan te bieden en te investeren in maatschappelijk belangrijke projecten.
Balans 2017
In 2017 kon de Nationale Loterij 25 % van haar omzet teruggeven aan de maatschappij. De monopolierente en de subsidiesteun zijn goed voor meer dan 320 miljoen euro. Dankzij de spelers worden tal van projecten en initiatieven gesubsidieerd. Het gaat dan over sociale projecten, wetenschappelijke baanbrekend onderzoek of cultuurhuizen. Maar ook talentontwikkeling in de sport geniet de steun van de Loterij.

Onze aantrekkelijke en veilige spelen vindt u online, maar uiteraard ook in de verkooppunten verspreid over gans België. Bijna 83 procent van de verkoop van de loterijproducten wordt gerealiseerd in de fysieke verkoop. Een commissiesysteem steunt de handelaar en zorgt voor een impuls aan het – vaak lokale - ondernemerschap. De Loterij investeerde afgelopen jaar ook ernstig in een gloednieuw informaticasysteem. De nieuwe terminals en software in de verkooppunten van de Loterij zijn puike staaltjes van moderne innovatie.

Tenslotte gaat het grootste deel van onze omzet naar de winnaars van de spelen van de Nationale Loterij. Het totaal aantal uitbetaalde winsten - groot en klein - bedraagt meer dan 866 miljoen euro.

Wij danken alle spelers voor het vertrouwen in de Nationale Loterij en hun bijdrage aan de maatschappij. We wensen hen nog veel spelplezier.