Nationale Loterij maakt balans 2018 op

18/01/2019

De Nationale Loterij communiceert graag transparant over haar bedrijfsvoering. Elk jaar maken we de balans op en trachten in functie van de speler nog meer kwalitatieve, veilige spelen aan te bieden en te investeren in maatschappelijk belangrijke projecten.

In 2018 kon de Nationale Loterij 24 % van haar omzet teruggeven aan de maatschappij. De monopolierente en de subsidiesteun zijn goed voor meer dan 320 miljoen euro. Dankzij de spelers worden tal van projecten en initiatieven gesubsidieerd. Het gaat dan over sociale projecten, wetenschappelijke baanbrekend onderzoek of cultuurhuizen. Maar ook talentontwikkeling in de sport geniet de steun van de Loterij.

Onze aantrekkelijke en veilige spelen vindt u online, maar uiteraard ook in de verkooppunten verspreid over gans België. Bijna 82 procent van de verkoop van de loterijproducten wordt gerealiseerd in de fysieke verkoop. Een commissiesysteem steunt de handelaar en zorgt voor een impuls aan het – vaak lokale - ondernemerschap.

Tenslotte gaat het grootste deel van onze omzet naar de winnaars van de spelen van de Nationale Loterij. Het totaal aantal uitbetaalde winsten - groot en klein - bedraagt meer dan 910 miljoen euro.

Wij danken alle spelers voor het vertrouwen in de Nationale Loterij en hun bijdrage aan de maatschappij. We wensen hen nog veel spelplezier.