De Nationale Loterij steunt stickeractie van Rode kruis

23/04/2018

 

Nog tot 3 mei loopt de traditionele stickerverkoop van het Rode Kruis. In 1983 beten de Smurfen de spits af, dit jaar is Robbedoes – 80 jaar jong inmiddels – de stripfiguur van dienst. 

De sticker kost € 5 en de opbrengst gaat integraal naar de lokale afdelingen. Het zijn dan ook de duizenden vrijwilligers van die lokale afdelingen die hem aan de man / vrouw trachten te brengen Vorig jaar kregen ze er 650.000 van verkocht, en graag zouden ze dit record nog scherper stellen.

En daar wil de Nationale Loterij graag haar steentje toe bijdragen! Wist je trouwens dat zij dankzij haar spelers al een kwarteeuw partner is van het Rode Kruis en dit elk jaar voor meer dan 1,5 miljoen euro ondersteunt?

Maar daar wil ze het dus niet bij laten. De Nationale Loterij steunt daarom de “Waar plak jij hem?”-actie van het Rode Kruis met een reuze Robbedoes-sticker op de gevel van haar hoofdzetel. En door al haar spelers ertoe op te roepen ook een sticker te kopen, die op een originele plaats te kleven, een foto ervan te nemen én die te posten met de hashtag #RodeKruisSticker #IedereenTeltMee

Overigens voeren ook de Franstalige vrijwilligers van het Rode Kruis momenteel actie. Tot 3 mei verkopen zij zakjes met pleisters. Het Rode kruis van de Franse Gemeenschap biedt bovendien de mogelijkheid online bepaalde concrete projecten te ondersteunen. Warm aanbevolen!