De Nationale Loterij steunt Télévie

17/04/2018

Wist je dat de Nationale Loterij, via de gemeenschappen, jaarlijks een belangrijke financiële bijdrage levert aan het wetenschappelijk onderzoek in ons land? Zo steunde de Nationale Loterij het NFWO in 2017 ten bedrage van € 6.914.394, dit dankzij jullie, onze spelers!

Ook dit jaar was de Nationale Loterij partner van Télévie, de liefdadigheidsactie ten bate van de strijd tegen kanker en leukemie.
Tijdens deze 30ste editie, ondersteunde de Nationale Loterij twee initiatieven :

La Tribu Télévie (De Télévie-stam)

Tussen 9 en 21 april 2018 werd je uitgenodigd een selfie te posten (alleen of in groep) op je sociale media met op je kaak twee rode strepen, parallel, zoals bij een stam, en met de hashtag #tributelevie. Voor elke geposte foto stortte de Nationale Loterij 1 euro aan Télévie.

De bedoeling daarvan? De vastberadendheid versterken om af te rekenen met kanker! Door het creëren van de hastag #tributelevie wensen we bovendien het gevoel te versterken om samen aan één zeel te trekken.
Fietsers tijdens "Le Défi des cyclos"

Le défi des cyclos

Lotto was daarnaast opnieuw partner van “Le Défi des cyclos” , op 15 april aan z’n 30ste editie toe in Charleroi. 220 wielertoeristen hebben er voor het goede doel 130 km gefietst en zoveel mogelijk giften trachten binnen te rijven. Voor het eerst daarbij een meter en een peter: Sandrine Corman en Thomas Van Hamme. Naast hen hebben ook andere personaliteiten hun opwachting gemaakt, zo o.m. RTL/TVI-directeur Laurent Haulotte en Olivier Colle, bekend animator en koersdirecteur.

Opzet van deze editie van Le Défi des cyclos is het record te breken van vorig jaar, toen € 27.000 werd bijeengefietst. Ter motivatie heeft de Nationale Loterij alvast 220 koerstruien ter beschikking gesteld, in de kleuren van Télévie. Eens te meer was Lotto daarmee de gangmaker van de koers! Met deze editie werd het record van vorig jaar ruimschoots overtroffen: er werd meer dan €30.000 bij mekaar gefietst.