De Nationale Loterij steunt de Koningin Elisabethwedstrijd

7/05/2019

In België zijn er maar weinig evenementen met zo'n internationale uitstraling als de Koningin Elisabethwedstrijd.  

Jonge muzikanten van over de hele wereld zetten zich met hart en ziel in om deel te kunnen nemen. 71 kandidaten werden geselecteerd uit de 172 violisten die zich ingeschreven hadden. Onder de kandidaten tellen we 49 vrouwen en 22 mannen, die 20 nationaliteiten vertegenwoordigen. 

De Nationale Loterij is er trots op dit mooie initiatief te ondersteunen sinds 1992. Het is dankzij haar spelers dat de Nationale Loterij een trouwe partner van de Koningin Elisabethwedstrijd is. 

De Nationale Loterij is eveneens een partner van Flagey waar de eerste ronde en de halve finale plaatsvinden, van het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel waar de finale gehouden wordt en van het Belgisch Nationaal Orkest dat de 12 finalisten zal begeleiden. 

De Nationale Loterij steunt ook de Muziekkapel waar 4 van de kandidaten studeren.

Sinds vele jaren kunnen jongeren onder de 26 jaar alle openbare proeven van de Koningin Elisabethwedstrijd tegen een voordelig tarief bijwonen. Daarenboven worden hen in de maand maart ook drie gratis concerten met de winnaars van de vorige sessies aangeboden. 

Sedert 2002 kunnen zwakkere personen in onze samenleving, dankzij een partnership tussen de Koningin Elisabethwedstrijd en het sociaal programma van De Munt, getiteld « Een Brug tussen twee Werelden », de sessies van de eerste proef in Flagey gratis bijwonen. 

De Nationale Loterij verleent ook haar steun aan De Munt en haar sociaal programma.