Projectoproep "De strijd tegen armoede"

23/08/2018

Vele jaren reeds verleent de Nationale Loterij subsidies aan talrijke instellingen en organisaties actief in de sociale sector.

Zo draagt ze haar steentje bij tot de realisatie van projecten inzake armoedebestrijding die zich richten op de opvang, de begeleiding en de dagelijkse ondersteuning van de minstbedeelden en van projecten die focussen op de sociale integratie van kansarmen en mensen met een beperking.

Dit jaar is zo een budget van € 3.200.000 opzij gezet voor 2 projectoproepen :

  • € 1.600.000 voor « Ondersteuning voor de verdeling van voedselhulp », een projectoproep op initiatief van Minister van Begroting Sophie Wilmès, belast met de Nationale Loterij, en minister van Sociale Integratie Denis Ducarme. Deze projectoproep is afgesloten. De laureaten worden bekend gemaakt tijdens het najaar (herfst) van 2018.
  • € 1.600.000 voor « Sport en Cultuur als hefboom in de strijd tegen armoede », een projectoproep op initiatief van Minister van Begroting Sophie Wilmès, belast met de Nationale Loterij, en staatssecretaris voor Armoedebestrijding Zuhal Demir. Deze projectoproep is afgesloten. De laureaten worden bekend gemaakt tijdens het najaar (herfst) van 2018.