Goede doelen

Iedereen telt mee bij de Nationale Loterij!

Wij maken dromen waar, steunen sporters, helpen culturele initiatieven groeien en creëren samen kansen. Zo steunen we meerdere projecten en initiatieven per jaar. Mede dankzij jou want telkens als je speelt, help je dus ook anderen!

De Munt

Het sociaal programma ‘Een brug tussen twee werelden’ van de Munt, en al jarenlang gesteund door de Nationale Loterij, richt zich tot al degenen die het leven kwetsbaar heeft gemaakt op sociaal, economisch of medisch vlak. Dit sociaal programma heeft als doelstelling om (opnieuw) sociale contacten te leggen en de toegang tot cultuur, muziek en opera voor iedereen mogelijk te maken. Doorheen het hele seizoen zijn er activiteiten voorzien, aangepast aan de socioculturele context van de doelgroepen.

Young Belgian Strings

Dankzij onze speleers, steunen we voor het eerst Young Belgian Strings, een strijkorkest samengesteld met 21 jonge talenten uit de verschillende klassen strijkinstrumenten van alle Belgische Conservatoria en Muziek Hogescholen.  Hun doelstelling : laureaten/studenten de mogelijkheid geven elkaar te ontmoeten, hun ervaring uit te wisselen, hun kennis bij te werken, te spelen op de meest prestigieuze internationale podia en hun toekomstige carrière in de grote nationale en internationale orkesten voor te bereiden.