Goede doelen

Iedereen telt mee bij de Nationale Loterij!

Wij maken dromen waar, steunen sporters, helpen culturele initiatieven groeien en creëren samen kansen. Zo steunen we meerdere projecten en initiatieven per jaar. Mede dankzij jou want telkens als je speelt, help je dus ook anderen!

Hart voor Handicap

Dankzij de steun van alle spelers van de Nationale Loterij slagen de Genereuzen (Hart voor Handicap) erin om meer mensen met elkaar te verbinden via een sportieve activiteit. Want samen moet het nieuwe normaal worden. En hoe kan je dat beter dan doen door samen een sportieve uitdaging aan te gaan?

Sporta

Dankzij de steun van alle spelers van de Nationale Loterij, kon Sporta het voorbije jaar al 2 "women only" fietsmomenten organiseren, de zogenaamde 2 Ladies2bike voorbereidingsritten op de beklimming van de Mont Ventoux afgelopen zomer : een fietstocht in Ternat en een training op het circuit van Zolder. Vrouwen konden zich gratis inschrijven, kregen professionele begeleiding van ex-wielrenners én lessen in behendigheid en techniek.

Ms Liga

Dankzij de steun van alle spelers van de Nationale Loterij, kan de MS-Liga haar mantelzorgers ondersteunen en familieweekends organiseren voor tieners van 10 tot 14 jaar met een ouder, broer of zus met MS.

 
 

Young Belgian Strings

Dankzij onze spelers steunen we voor het eerst Young Belgian Strings, een strijkorkest samengesteld uit 21 jonge talenten uit de verschillende klassen strijkinstrumenten van alle Belgische conservatoria en muziekhogescholen.  Hun doelstelling : laureaten/studenten de mogelijkheid geven elkaar te ontmoeten, hun ervaringen uit te wisselen, hun kennis bij te werken, te spelen op de meest prestigieuze internationale podia en hun toekomstige carrière in grote nationale en internationale orkesten voor te bereiden.