Ga naar hoofdcontent
"" ""

Vraag steun aan voor jouw initiatief

Zouden we ook jouw organisatie, project of evenement moeten steunen? Elke organisatie die actief is in België kan steun krijgen van de Nationale Loterij. Vind je dat ook jouw intiatief onze steun verdient?

Weet je al welke steun je wilt aanvragen? 

Wat je moet weten voordat je je aanvraag doet:

Financiële steun wordt toegekend voor projecten/activiteiten die in België plaatsvinden en een positief beeld geven van de bijdrage van de Nationale Loterij aan het algemeen en materieel of moreel welzijn van de bevolking. 

Aan welke voorwaarden moet worden voldaan om een van de financiële steun aan te vragen? 

 • Je moet een Belgisch publiekrechtelijk of privaatrechtelijk rechtspersoon zijn, en je moet handelen zonder winstoogmerk. 
 • Op het moment waarop je je dossier indient, moet je de bovengenoemde rechtspersoonlijkheid minstens één jaar bezitten, en moet je bovendien de gegevens van een volledig boekjaar kunnen voorleggen. 
 • Je moet je aanvraag indienen uiterlijk drie maanden vóór het begin van je project. 

De Nationale Loterij benadrukt meer dan ooit haar sociale rol. De periodieke oproepen tot het indienen van projecten zijn een uitstekende manier om dit te doen. Door zich te richten op verschillende beleidsterreinen (duurzame ontwikkeling, armoedebestrijding en sociale integratie) wil de Nationale Loterij zoveel mogelijk verschillende doelgroepen bereiken.

Het initiatief ‘Projectoproepen’ past perfect in de waarden en de missie van de Nationale Loterij om haar winst terug te geven aan de samenleving en zo een positieve impact te hebben op het algemeen welzijn. Deze projectoproepen worden mogelijk gemaakt door de inzet van de spelers van de Nationale Loterij.

De Nationale Loterij is veel meer dan alleen maar spelen!

Ontdek alles wat je moet weten over de lancering van de projectoproep "Kinderarmoedebestrijding".

Wij sponsoren bijna 600 organisaties per jaar met onze merken Lotto, Win for Life, EuroMillions en de Nationale Loterij.

Wat zijn de vereisten om een sponsoringaanvraag in te dienen?

 • Het evenement moet in België plaatsvinden. 
 • Het doelpubliek van het evenement mag niet minderjarig zijn. 
 • Het evenement en de voorgestelde return moeten passen binnen de marketing-en sponsorstrategie van de Nationale Loterij. Het evenement of de activiteit moet een bijdrage leveren aan het imago en de commerciële objectieven van de Nationale Loterij en haar merken. 
 • De Nationale Loterij moet de garantie krijgen dat zij optreedt als exclusieve sponsor in de sector van kansspelen en sportweddenschappen. 
 • Het dossier moet worden ingediend uiterlijk drie maanden vóór de datum van het evenement. 

Wij ondersteunen je lokale evenementen met originele gadgets. 
 
Wat zijn de vereisten voor het aanvragen van gadgets? 

 • De aanvraag moet ten minste vijf weken vóór de datum van je evenement worden ingediend. 
 • Het evenement heeft alleen betrekking op een ouder doelpubliek. 
 • Het aantal aanvragen is beperkt tot twee tijdens het huidige jaar. 

Goede doelen en sponsoring - wat is het verschil?