Subsidies

De nationale Loterij zet dankzij haar spelers de schouders onder cultuur, sport, wetenschappelijk onderzoek, armoedebestrijding, ontwikkelingssamenwerking en solidariteitsacties. En elke inzet van deze spelers, hoe klein ook, maakt een wereld van verschil.

Goed doel van de week

De ALS Liga België heeft met als missie zowel nationaal als internationaal de belangen van pALS (patiënten met ALS) te behartigen. Dankzij de steun van de spelers van de Nationale Loterij organiseren 2 contact momenten per jaar volledig gratis!  Op het programma : informatie, ontmoetingen, ontspanning en relaxatie zowel voor de patiënt als voor de begeleider.

Ontdek de goede doelen

Er werd ook dit jaar gedurende de voorbije maanden hard gewerkt aan vernieuwingen. Deze vernieuwingen werden gerealiseerd dankzij de steun van de Nationale Loterij. De organisatie dankt uitdrukkelijk de spelers van de Nationale Loterij voor de mogelijkheid tot restauratie van de Heilig Bloedprocessie. 

Heilig Bloedprocessie
Als grootste mecenas van Begië spendeert de Nationale Loterij een groot deel van de opbrengst van onze spelen aan het financieren van een groot aantal maatschappelijke projecten. 

Project van de maand

Arthur Van Doren, Nina Derwael, de Borlée’s zijn atleten van het project “Be Gold” dat de Nationale Loterij dankzij haar spelers sinds 2004 ondersteunt en dat hen de kans geboden heeft door te stoten naar de absolute wereldtop. Vanaf dit jaar zullen voor het eerst ook twee jonge Paralympische talenten – Louis Toussaint en Jef Vandorpe – kunnen rekenen op steun van Be Gold. De twee beloftevolle atleten krijgen deze steun voor hun ambitieuze project, met als verhoopte orgelpunt een medaille op de Paralympische Spelen van Parijs 2024.

Beurs

De Nationale Loterij steunt jongeren op sportief en cultureel vlak en via tal van solidariteitsacties!