Ga naar hoofdcontent

De Nationale Loterij is een unieke werkplek

Om dag in dag uit het beste werk te leveren voor onze miljoenen spelers moeten we heel flexibel en divers zijn. Dankzij de inzet van alle medewerkers en spelers kunnen we elke dag zo'n € 900.000 financiële steun geven aan ontelbare goede doelen. We zijn een puur Belgisch bedrijf waar elke Belg trots op mag zijn. 

Achter de schermen zijn er alvast zo’n 430 mensen in de weer in ons hoofdkantoor, in drie regionale Hubs, één Printing Office en verschillende Lottery Shops. Elk van ons is oprecht fier op de belangrijke maatschappelijke betrokkenheid die in het DNA van onze Nationale Loterij zit. Die trots in combinatie met een grote passie van onze collega's heeft ons de voorbije vier jaar het label van 'Top Employer' opgeleverd.

Gelukkige mensen

Bij de Nationale Loterij kijken we niet enkel naar wat je doet, maar willen we ook weten hoe je je voelt op het werk. We hebben constante aandacht voor het welzijn van alle mensen in de organisatie en met tal van initiatieven willen we er elke dag aan werken om het nog te verbeteren.

Diverse mensen

Momenteel zijn we met 430 collega’s. We gaan voor een gezonde mix van 4 generaties en zorgen voor een gezond taalevenwicht. Bovendien lanceerden we een diversiteitsplan en sloten een charter af voor diversiteit in de onderneming. Zo zoeken we steeds naar de meest geschikte persoon binnen de zeer diverse arbeidsmarkt van ons land. Dat doen we onder andere aan de hand van een charter voor neutrale rekrutering. Bij onze aanwervingen spelen gender, leeftijd, eventuele handicap, milieu, seksuele geaardheid of origine van de sollicitanten geen enkele rol. Er wordt objectief geselecteerd op basis van kwaliteiten en vaardigheden.

Wel in je vel

We willen dat iedereen bij de Nationale Loterij zich goed voelt, zowel fysiek als mentaal. Daarom sensibilliseren we bijvoorbeeld rond burn-out, discriminatie en pesten. We willen een actieve bijdrage leveren tot het welzijn van alle collega’s door te voorzien in een aanbod aan sportactiviteiten of zachte mobiliteitsinitiatieven en door aan de oudste collega’s het recht op een gratis medische check-up aan te bieden. Bovendien is er de mogelijkheid om hybride te werken en met een vlottend uurrooster.