Hoe unieker je Lotto-combinatie, hoe meer kans op een grotere winst!

3/02/2020

Elke Lotto-speler heeft zo z’n eigen manier van spelen. Volg jij je buikgevoel bij het kiezen van je nummers, heb je een geluksgetal, kruis je de verjaardagen van je gezin aan of maak je  geometrische patronen bij het invullen van je spelformulier?

Je bent niet de enige! Toch is het slimmer om bepaalde, veel gespeelde combinaties niet te spelen…

We leggen het even uit:

Er zijn duizenden spelcombinaties die je als speler kan kiezen. Toch zijn er combinaties die meer gespeeld worden dan andere. De nummers 1 tot en met 31 worden bijvoorbeeld vaker gekozen dan de nummers 32 tot en met 45, omdat veel spelers een datum aankruisen. Ook lijnen, figuren en opeenvolgende nummers zijn populair. 

De Lotto-top 10:

Op dit formulier zie je de 10 meest gespeelde combinaties. Zit jouw combinatie hiertussen? Dan kan je er misschien eens over denken om nieuwe geluksnummers te kiezen!

Als jij je eigen combinatie hiertussen ziet staan, dan moet je misschien eens voor een nieuwe gaan. Want hoe meer mensen spelen met dezelfde combinatie, hoe meer spelers een deel van dezelfde Jackpot krijgen als je wint. Want als jij wint, winnen zij natuurlijk ook.

Gouden tip:

We raden je aan om geen voor de hand liggende combinaties te kiezen , maar bewust je eigen unieke geluksnummer(s) te kiezen.*

Voor alle duidelijkheid: alle combinaties hebben evenveel kans om te winnen: ook de veel gekozen. Een unieke combinatie die niet in de top 10 voorkomt, heeft dus niet meer kans om te winnen. Als je daarmee wint zullen er wel minder winnaars zijn in dezelfde rang.

Wistje-datje

De 11de meest voorkomende spelcombinatie is 4 8 15 16 23 42. Komt deze je bekend voor? Dan heb je vast ook naar de serie "Lost" gekeken. In de TV-serie heeft deze combinatie talloze betekenissen. Bij elke Lotto-trekking wordt deze combinatie ongeveer 275 keer gespeeld.

Stel dat deze nummers als winnend uit de trommel rollen, dan wordt de Jackpot dus verdeeld onder ongeveer 275 mensen! 
We hoeven je niet te vertellen dat 1/275ste deel van de Jackpot winnen net iets minder leuk is dan wanneer je de volledige Jackpot kan opstrijken.