9 manieren om aan je omgeving te vertellen dat je gewonnen hebt met Lotto!

19/03/2019

"Ik heb de Lotto gewonnen!" Als er één zinnetje is dat we allemaal ooit eens hopen uit te spreken, is het dat wel. En wat als die droom écht werkelijkheid wordt? Hoe ga je het grote nieuws dan vertellen aan je omgeving? We brengen je op ideeën. Je weet nooit hé…

1. Koffers

Zet je reiskoffers in de hal aan de voordeur en wacht tot je gezin terugkomt van school of van het werk om het nieuws aan te kondigen. "We vertrekken! Maakt niet uit naar waar!" Nog beter: boek al een vliegticket (naar de Bahamas, Bali…) en verklap de bestemming en het nieuws niet tot de laatste minuut. 

2. Puzzel

Schrijf of druk een leuke boodschap op een papiertje. "Ik heb de Lotto gewonnen". Knip het papier in verschillende kleine stukjes, zoals een puzzel. Stel op zondagnamiddag aan je gezin voor om wat te puzzelen. De spannendste puzzel van hun leven!

3. Droomwagen

Jouw droomwagen op de oprit! Bindt er een grote, rode strik rond en parkeer hem voor de deur. Ze geloven hun ogen niet!

4. Ontslag nemen

Bel tijdens het avondeten naar je baas en vertel hem rustig dat je morgen niet kan komen werken. En de dag daarna ook niet… En de dagen daarna ook niet.  Geniet van de verbaasde blikken aan tafel. Zij denken wellicht dat je gek geworden bent.

5. Post-its

Schrijf de zes winnende nummers op post-its en kleef ze op willekeurige plekken in het huis. Laat je gezin ontdekken wat de mysterieuze cijfers betekenen. Spannend! 

6. Pronostiek

Verzamel vrienden en familie en vertel hen dat je leuk nieuws wil aankondigen.  Iedereen mag gokken (een huwelijk, een huis, een baby, een job?). Jij zwijgt als een graf tot ze het raden. Het kan lang duren, maar het is super grappig!

7. Geschenkpakket

Een klassieker, maar bijzonder effectief: stop het winnende ticket in een envelop, leg de envelop in een doos, pak de doos vervolgens in in een grotere doos, enzovoort… Laat je gezin het oneindige cadeau uitpakken.

8. Playlist

Maak een afspeellijst met onsubtiele nummers, zoals: "Baby you’re a rich man” van The Beatles, “Rich Girl” van Gwen Stefani,… En dan wachten tot hun frank valt.

9. Photobooth

Bereid een brief voor waarop je het goede nieuws in grote letters opschrijft. Ga met je partner of je gezin in een photobooth zitten en haal de brief boven tijdens de fotosessie. Als de foto’s uit het toestel rollen, zullen ze hun ogen niet geloven!