Win for Life: de 5 meest gehoorde mythes

28/10/2019

Het is een van de populairste krasspellen, maar ook het krasspel waarover we het vaakst vragen krijgen. We overlopen enkele onjuistheden die de ronde doen over Win for Life.

 1. Is de rente beperkt in de tijd?
  Nee, de Nationale Loterij sluit voor elke winnaar een verzekering af. Er wordt één premie betaald aan de verzekeringsmaatschappij en het bedrag daarvan hangt af van de levensverwachting van de winnaar. Met andere woorden: het is de verzekeringsmaatschappij die de rente van de winnaar uitbetaalt tot aan zijn dood.

 2. Zodra je hebt gewonnen, is er dan nog een loting om een “echte” winnaar te kiezen?
  Natuurlijk niet. Er is geen loting om een eindwinnaar onder de winnaars te kiezen. Als je wint, win je! Bij de Nationale Loterij denken we te weten waar dit gerucht vandaan komt… Een paar jaar geleden was er een specifiek Win for Life-product (Win for Life voor het eindejaar) met een loting. Dat product bestaat niet meer.

 3. Moet ik belastingen betalen op de rente?
  Nee, en “gelukkig maar”. Alle winsten van de Nationale Loterij zijn vrijgesteld van belastingen.
  Ontdek here meer info!

 4. Zijn de kansen om het grote lot te winnen dezelfde voor een fysiek kraslot als voor een digitaal kraslot?
  Op de grote winsten zijn kansen precies dezelfde, of je nu met een fysiek kraslot speelt of met een digitaal kraslot op ons e-lottoplatform. Dit is trouwens allemaal vastgelegd in een koninklijk besluit.

 5. Wat gebeurt er als de Nationale Loterij failliet zou gaan of niet meer bestaat?
  Aangezien de Nationale Loterij voor elke winnaar een verzekering afsluit, is het de verzekeringsmaatschappij die de rente uitbetaalt. Ongeacht of de Loterij failliet zou gaan of niet meer bestaat…

Speel Win For Life online

of in je verkooppunt