Lotto Soudal

Lotto Soudal

Na een jaartje proefdraaien als co-sponsor, is de Nationale Loterij sinds 1985 met Lotto hoofdsponsor van een professioneel wielerteam.  Niemand zit al zo lang onafgebroken in het peloton! Naast een WorldTour-ploeg bij de mannen zijn er ondertussen ook een damesteam en een beloftenteam. Sinds 2015 is Soudal, een ander Belgisch topbedrijf, mede-hoofdsponsor en zo ontstond Lotto Soudal. Lotto sponsort daarnaast ook de belangrijkste Belgische wedstrijden, zowel bij de heren als bij de dames.

Word Captain of Cycling

Ben jij een echte koersfan? Word Captain of Cycling en volg de koers vanop de eerste rij, als supporter én als aandeelhouder!

Als Captain krijg je vele exclusieve cadeau's, VIP uitnodigingen voor wielerevents, meet & greets met de renners en nog vele andere leuke extra's. Als aandeelhouder van de Lotto Soudal wielerploeg word je uitgenodigd voor de Algemene Vergadering waar je ook stemgerechtigd bent.

Ontdek Captains of Cycling

Onze teams

Lotto Soudal herenteam

Naast haar langdurige aanwezigheid in het peloton hebben ook haar successen onze ploeg stevig op de internationale wielerkaart gezet. Toppers als Marc Sergeant, Johan Museeuw, Wilfried Nelissen, Andrei Tchmil, Robbie McEwen en André Greipel maakten jarenlang het mooie weer bij Lotto. Hoogtepunt was 2011 toen het Lotto-team zich onder leiding van Philippe Gilbert – intussen terug van weggeweest – tot beste ploeg ter wereld kroonde.

Alles over Lotto Soudal

Foto: ©Photonews

Lotto Soudal Ladies

De Nationale Loterij levert ook een ernstige inspanning om het Belgisch dameswielrennen te ondersteunen. Zo is er sinds 2006 ook een Lotto-damesploeg actief op het hoogste niveau. Vaandeldraagsters van het Belgisch dameswielrennen als Liesbet De Vocht, Jolien D’Hoore en Lotte Kopecky reden of rijden in ons team, en Grace Verbeke won voor ons als eerste en tot nu toe enige landgenote de Ronde van Vlaanderen.

Alles over de Lotto Soudal Ladies

Foto: ©FACEPEETERS Photography

Lotto Soudal U23

Onder leiding van Kurt Van de Wouwer – zelf jarenlang een méér dan verdienstelijk renner bij Lotto – maakt ons beloftenteam werk van de doorstroming van jonge talenten naar de profs, en bij voorkeur ons eigen World Tout-team. Zo werden toppers (in spe) als Tim Wellens, Tiesj Benoot, Victor Campenaerts, de onfortuinlijke Stig Broeckx en wijlen Bjorg Lambrecht klaargestoomd in ons U23-team.

Alles over het Lotto Soudal U23 team

Foto: ©FACEPEETERS Photography