Sponsoring aanvragen

Sponsort de Nationale Loterij ook jouw evenement ?

Jaarlijks sponsoren we ruim 1.300 evenementen met onze merken Lotto, Win For Life, EuroMillions, Joker + en Woohoo!. Om te weten of jouw initiatief in aanmerking komt voor sponsoring, volstaat het een dossier in te dienen.

Er zijn vijf basisvoorwaarden:

  1. Het evenement moet in België plaatsvinden.
  2. Het doelpubliek van het evenement mag niet minderjarig zijn.
  3. Het evenement en de voorgestelde return moeten passen binnen de marketing-en sponsorstrategie van de Nationale Loterij. Het evenement of de activiteit moet een bijdrage leveren aan het imago en de commerciële objectieven van de Nationale Loterij en haar merken.
  4. De Nationale Loterij krijgt exclusiviteit als sponsor uit de sector van de kansspelen en de sportweddenschappen.
  5. Het dossier moet je uiterlijk 3 maanden voor de datum van het evenement indienen.

Een aanvraag indienen

Evaluatiecriteria

Is aan deze vijf eerste voorwaarden voldaan, dan evalueren we je aanvraag. De goedkeuring van sponsordossiers gebeurt in functie van de strategie van onze merken, de regionale spreiding van de diverse dossiers, de gevraagde financiĆ«le input en de beschikbare budgettaire enveloppe. 

Aanvraag in verband met een lokaal initiatief

De Nationale Loterij ondersteunt ook lokale culturele, sportieve en sociale initiatieven. Het zijn evenementen die dicht bij de mensen staan. We geven die "proximity" -initiatieven graag een financieel ruggesteuntje. Deze aanvraag kan je ook indienen via het online aanvraagformulier op deze pagina.

Sponsoring of subsidies ?

Eenzelfde project kan geen financiĆ«le ondersteuning ontvangen van subsidies en sponsoring.