Ga naar hoofdcontent

Alles over Extra Lotto

Extra Lotto-trekkingen geven je een extra kans om miljonair te worden, bovenop de gewone Lotto-trekkingen op woensdag en zaterdag.

De trekkingen van Extra Lotto vinden plaats bij speciale gelegenheden: bijvoorbeeld op vrijdag de 13e, of tijdens de eindejaarsperiode. Want een speciale dag verdient een speciale trekking.

Het gaat dus telkens om een eenmalige trekking. Meespelen kan tot de dag van de trekking zelf om 19.00 uur en tot 20.00 uur als de Extra Lotto-trekking plaatsvindt op een dinsdag of een vrijdag.

1. Kies je nummers

Kies 6 nummers per rooster. Elk rooster kost € 1,25 en je kunt tot 21 roosters invullen. Door de Quick Pick functie te kiezen, laat je het toeval het werk voor je doen. Je kunt ook kiezen voor de optie 'Multi'. In dit geval kan je meer nummers kiezen en een rooster vormen met meerdere spelcombinaties (aan € 1,25/combinatie). Daarom kost de "Multi" optie meer. 

2. Lucky Lotto Code

Voor elke gespeelde spelcombinatie krijg je een Lucky Lotto Code. Met de Lucky Lotto Code zijn er bij elke trekking gegarandeerd 300 winnaars van €500!

3. Valideer je deelname

Klik op 'Ga verder'. Daar krijg je een samenvatting van je spelformulier te zien.

  • Ga je akkoord met dit spelformulier? Klik dan op 'Kopen'.
  • Je spelformulier kan worden bevestigd tot de dag van de trekking zelf tot 20.00 uur als de Extra Lotto-trekking plaatsvindt op een dinsdag of een vrijdag. Tot 19.00 uur als de trekking plaatsvindt op een andere dag.

4. Je ontvangt een aankoopbevestiging per e-mail

5. De resultaten

Wanneer je online speelt, hoef je niets te doen. Na de trekking wordt je deelname gecontroleerd en krijg je per e-mail bericht of je gewonnen hebt! Je kan de Extra Lotto-resultaten ook steeds terugvinden op onze website of via de app van de Nationale Loterij.

6. Ontvang je winst

  • Je winsten worden automatisch op je speelrekening gestort als je € 500 of minder hebt gewonnen. 
  • Bij een winst van meer dan € 500 wordt het geld automatisch op je bankrekening gestort. 
  • Bij een winst van meer dan € 25.000 ontvang je een e-mail en kan je contact opnemen met het winnaarsbegeleidingteam van de Nationale Loterij. Dat zal je ondersteunen bij dit grote avontuur. Lees hier meer over.

 

Tip

Als je Lotto of Lotto Extra online speelt, worden je Lucky Lotto Codes automatisch geverifieerd en krijg je als je dat wil per e-mail bericht als je wint. 

1. Kies je nummers

Kruis 6 nummers per rooster aan. Elk rooster kost € 1,25 en je kunt maximaal 14 roosters invullen. Door de Quick Pick functie te kiezen en het bedrag te bepalen waarvoor je wil spelen, laat je het toeval het werk voor je doen. Je kunt ook een Multi-spelformulier spelen. In dit geval kan je meer nummers kiezen en een rooster vormen met meerdere spelcombinaties (aan € 1,25/combinatie). Daarom kost het Multi-spelformulier meer.

2. Lucky Lotto Code

Voor elke gespeelde Extra Lotto-combinatie van € 1,25 ontvang je een Lucky Lotto Code. Met de Lucky Lotto Code zijn er bij elke trekking gegarandeerd 300 winnaars van € 500!

3. Valideer je spelformulier

Valideer je spelformulier in een verkooppunt van de Nationale Loterij. Je krijgt een spelticket in de plaats. Je spelformulier kan worden gevalideerd tot 20.00 uur als de Extra Lotto trekking op dinsdag of vrijdag plaatsvindt en tot 19.00 uur als de Extra Lotto trekking op een andere dag plaatsvindt (afhankelijk van de openingstijden van je verkooppunt).

Op je spelticket vind je volgende gegevens:

  • je Extra Lotto-combinaties
  • de datum of data van de trekking
  • het bedrag per rooster
  • het totaal te betalen bedrag

Daarna rest je alleen nog te duimen tot de trekking. Veel geluk!

4. Bewaar je spelticket

Bewaar je spelticket goed. Je hebt dit namelijk nodig om je winst te innen.

5. De resultaten

Raadpleeg de resultaten van de trekking:                   

6. Ontvang je winst

Afhankelijk van het bedrag dat je gewonnen hebt, kan je je winst afhalen in een verkooppunt van de Nationale Loterij, in onze Lottery Shops of in het hoofdkantoor van de Nationale Loterij te Brussel. Heb je gewonnen? Ontdek hier onze tips!

Tip

Om het nog gemakkelijker te maken in je verkooppunt te spelen, kan je je spelformulier op voorhand voorbereiden in de Nationale Loterij-app.

Je kunt je spelformulieren dan terugvinden in de app-instellingen om ze opnieuw te spelen wanneer je maar wil!

Per Extra Lotto-combinatie van € 1,25 die je speelt, krijg je automatisch één unieke Lucky Lotto Code toegekend. Met die code kan je € 500 winnen, zelfs zonder dat je ook maar één Lotto-nummer juist hebt! Elke gespeelde combinatie geeft recht op een Lucky Lotto Code. Je snapt het al: hoe meer Lotto-roosters je speelt, hoe meer codes je krijgt en hoe groter je kansen om te winnen. Bij elke (Extra) Lotto-trekking winnen er dankzij de Lucky Lotto Code 300 gelukkigen € 500. Dat zijn dus 300 gegarandeerde winnaars! 

Word jij een Lotto Extra winnaar met de Lucky Lotto Code?

Bij elke Extra Lotto-trekking bedraagt de Jackpot minstens € 2.500.000.
Is er geen winnaar met de 6 juiste nummers ? Dan wordt de Extra Lotto-Jackpot overgedragen naar een volgende (Extra) Lotto-trekking.

Winstrang Aantal winnende nummers Aantal winnend bonusnummer Soort winst Theoretische of vaste winst Per inzet van € 1,25:
1 winstkans op
1 6 / Variabel  Jackpot van minstens
€ 2.500.000,00 
8.145.060
2 5 1 Variabel € 50.058,10 1.357.510
3 5 0 Variabel € 1.250,30 35.724
4 4 1 Variabel € 250,00 14.290
5 4 0 Variabel € 25,00 772
6 3 1 Variabel € 9,90 579
7 3 0 Vast € 6,25 48
8 2 1 Vast € 3,75 64
9 1 1 Vast € 1,25 18
Globale winstkans per inzet van € 1,25: 1 kans op 10,67