Ga naar hoofdcontent
Nacht van het Geluk Nacht van het Geluk

De Nationale Loterij zet elk jaar maatschappelijke organisaties in de bloemetjes met ‘De Nacht van het Geluk’

De Nationale Loterij brengt die avond alle partnerorganisaties samen. Het is een unieke manier voor ‘goede doelen’ organisaties om ekaar te ontmoeten en op een informele manier kennis uit te wisselen over de diverse noden in de samenleving.

De diversiteit aan gesteunde en gesponsorde organisaties door de Nationale Loterij is zeer groot en daar zijn we samen met onze spelers ook heel trots op. 

Net omdat onze spelersgroep zo groot en verscheiden is, is het belangrijk dat elk van onze spelers zich kan vinden in een organisatie of project dat dankzij hen steun krijgt van de Nationale Loterij. 

Fortuna Award ceremony

Elk jaar zet de Nationale Loterij op haar Nacht van het Geluk enkele organisaties in het voetlicht, die zich om uiteenlopende redenen onderscheiden door hun werking, impact of hun inzet, en geven we hen de kans om de spelers van de Nationale Loterij te bedanken voor hun steun. Dit zijn de laureaten van de voorbije vijf edities:

Bekijk hier de aftermovie van de vorige editie:

345 miljoen euro steun

De Nationale Loterij is de enige spelaanbieder die van nature verantwoord is door haar uniek model: veel spelers die af en toe meespelen voor een bescheiden inzet en 100% van de winst die terugvloeit naar de hele samenleving. Elk jaar kan er dankzij alle spelers 345 miljoen euro geïnvesteerd worden in organisaties en projecten die het verschil maken voor veel mensen en zo zorgen voor een betere samenleving. Dankzij haar spelers kan de Nationale Loterij haar schouders zetten onder cultuur, sport, wetenschappelijk onderzoek, duurzame ontwikkeling, armoedebestrijding, ontwikkelingssamenwerking, solidariteitsacties en tal van andere thema’s. Kortom: initiatieven die ons na aan het hart liggen en waar we allemaal beter van worden. Zo maken de kleine inzetten van heel veel spelers zoals jij een groot verschil voor heel wat projecten en organisaties.