Ga naar hoofdcontent

De Nationale Loterij steunt het project "Be Gold".

Dankzij haar spelers steunt de Nationale Loterij het project "Be Gold".

Nafi Thiam, Nina Derwael, de hockeymannen van de Belgian Lions, de broers Borlée : we hoeven ze je echt niet meer voor te stellen … Het zijn allemaal sporters die zich hebben ontwikkeld in het project "Be Gold", dat de Nationale Loterij dankzij haar spelers al steunt sinds 2004. Via "Be Gold" zijn al deze Belgische atleten opgeklommen tot de absolute wereldtop.

"Be Gold" is een partnerschap tussen het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), de sportadministraties van de drie Gemeenschappen van ons land, namelijk Sport Vlaanderen (Vlaamse Gemeenschap), ADEPS (Franse Gemeenschap) en Ostbelgien (Duitstalige Gemeenschap), en de Nationale Loterij. De aanzienlijke bijdrage van de Nationale Loterij tot "Be Gold" komt bovenop haar recurrente steun aan deze drie instanties.

De filosofie van "Be Gold" bestaat erin om de meest talentvolle jongeren van ons land op een zo professioneel mogelijke manier te begeleiden, opdat ze uiteindelijk een top-acht-plaats zouden kunnen bemachtigen op de Paralympische en de Olympische Spelen. Uiteraard moet je dit zien als een werk op middellange en lange termijn, maar als je de namen van de sporters even herleest die we in het begin van deze bijdrage hebben opgesomd, dan mag het duidelijk zijn dat "Be Gold" wel degelijk zijn vruchten afwerpt ...

De Nationale Loterij is buitengewoon trots dat zij kan bijdragen tot dit succes, net zoals zij er fier op is dat zij jaar na jaar maatschappelijke projecten steunt, en initiatieven die een maatschappelijk, sociaal, cultureel, sportief en wetenschappelijk oogmerk hebben - maar je mag niet vergeten dat dit alles vooral mogelijk is dankzij de inbreng van haar spelers ! Opnieuw een bewijs dat de Nationale Loterij meer is dan alleen maar spelen !

Maak hierna kennis met enkele van onze toekomstige Olympiërs :