Ga naar hoofdcontent

De Nationale Loterij steunt Be Gold

Nafi Thiam, Nina Derwael, de Red Lions, Loena Hendrickx of nog de Belgian Cats : we hoeven ze je echt niet meer voor te stellen.

Het zijn allemaal sporters deel uitmaakten van  het project "Be Gold", dat de Nationale Loterij al sinds 2004 steunt dankzij haar spelers. Via "Be Gold" zijn al deze Belgische atleten opgeklommen tot de absolute wereldtop.

"Be Gold" is een partnerschap tussen het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), de sportadministraties van de drie Gemeenschappen van ons land, namelijk Sport Vlaanderen (Vlaamse Gemeenschap), ADEPS (Franse Gemeenschap) en Ostbelgien (Duitstalige Gemeenschap), en de Nationale Loterij.

De aanzienlijke bijdrage van de Nationale Loterij tot "Be Gold" komt bovenop haar recurrente steun aan deze drie instanties.

De filosofie van "Be Gold" bestaat erin de meest talentvolle jongeren van ons land op een zo professioneel mogelijke manier te begeleiden en hen zo te helpen bij het bereiken van de top 8 op de Olympische Spelen en een top 3 op de Paralympische Spelen.

Uiteraard moet je dit zien als een werk op middellange en lange termijn, maar als je de namen van de sporters even herleest die we in het begin van deze bijdrage hebben opgesomd, dan mag het duidelijk zijn dat "Be Gold" wel degelijk zijn vruchten afwerpt.

De Nationale Loterij is buitengewoon trots dat zij kan bijdragen tot dit succes, net zoals zij er fier op is dat zij jaar na jaar maatschappelijke projecten steunt, en initiatieven die een maatschappelijk, sociaal, cultureel, sportief en wetenschappelijk oogmerk hebben - maar je mag niet vergeten dat dit alles vooral mogelijk is dankzij de inbreng van haar spelers !

Opnieuw een bewijs dat de Nationale Loterij meer is dan alleen maar spelen !