Ga naar hoofdcontent

De Nationale Loterij steunt The Belgian Kids’ Fund for Pediatric Research

Een handvol artsen van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola richtte The Belgian Kids’ Fund for Pediatric Research op. Sinds 1995 financiert het onderzoeken van jonge kinderartsen of kinderonderzoekers.

15 tot 20 projecten per jaar

The Belgian Kids' Fund for Pediatric Research reikt elk jaar tussen de 15 en 20 beurzen uit om de ontwikkeling van deze wetenschappelijke projecten mogelijk te maken. De Nationale Loterij draagt haar steentje bij door één van deze beurzen aan te bieden. Vorig jaar werd een studie naar ontstekingsziekten bij kinderen opgestart dankzij de onderzoeksbeurs van de Nationale Loterij.

Voor de gezondheid van kinderen en tieners

De voordelen van pediatrisch onderzoek zijn veelvuldig: het in de praktijk omzetten en delen van medische kennis van de sector, maar ook behandelingen, gebruikte technieken... Omdat pediatrie vaak erg complex is en een impact zal hebben op de toekomst als volwassene. Het ene zieke kind is het andere niet: van prematuur tot tiener, de apparaten en de uitrusting moeten aangepast worden aan verschillende leeftijden en behoeften. Bovendien is pijnbestrijding van een kind in de kindergeneeskunde prioritair, en vereist die niet-invasieve methodes die vaak duurder zijn.

De pediatrie waarbij onderzoekers van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola betrokken zijn, boekt vooruitgang. Op het vlak van screening en farmacologie, maar ook op het vlak van ontstekingsziekten, orgaantransplantaties, reanimatietechnieken en genetica. Elke stap voorwaarts in een bepaald vakgebied kan nieuwe leads genereren in een gerelateerd vakgebied.

Bedankt!

De Nationale Loterij is trots om zijn schouders te kunnen zetten onder een dergelijk initiatief en om wetenschappelijk onderzoek maar ook cultuur, sport, armoedebestrijding, ontwikkelingssamenwerking en solidariteitsacties te ondersteunen. In 2022 werd maar liefst 345 miljoen euro teruggeven aan de samenleving in de vorm van financiële steun. Bedankt!