Ga naar hoofdcontent

De Nationale Loterij steunt de Belgische Cardiologische Liga

Al meer dan 50 jaar is de Belgische Cardiologische Liga actief in de strijd tegen hart- en vaatziekten. Op verschillende fronten. Zo organiseert ze de opsporing van hart- en vaatziekten en informeert ze de bevolking over de risico-factoren, de hulp bij een hartaanval en de revalidatie van hartpatiënten.

Dankzij haar spelers kan de Nationale Loterij de liga daarbij sinds 1993 financieel ondersteunen, en daar is ze trots op.

De week van het Hart

Op 21 september start de traditionele Week van het Hart van de Belgische Cardiologische Liga. Elk jaar focust de liga met deze actie op een bepaalde boodschap aan het grote publiek. In 2021 gaat het om hartfalen.

Hartfalen doet zich voor wanneer het hart onvoldoende pompt om het lichaam van de nodige zuurtof te voorzien. Als deze verraderlijke ziekte tijdig wordt gedetecteerd en behandeld is er een grote kans op herstel. De symptomen herkennen is dus van levensbelang !

De Week van het Hart heeft plaats van 21 tot en met 26 september.

Please Stand Up & Move

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zorgt een tekort aan fysieke activiteit jaarlijks voor 3,2 miljoen overlijdens. Een zittend leven zorgt inderdaad voor een substantiële verhoging van het risico op hart- en vaatziekten, kanker of diabetes. Wereldwijd hebben 1 volwassene op 4 en meer dan 80% van de adolescenten te weinig beweging.

Deze vaststelling heeft de Belgische Cardiologische Liga er in 2018 toe gebracht de campagne 'Please Stand Up & Move' te lanceren in de strijd tegen het tekort aan beweging op het werk. Met de steun van de werknemers van 65 bedrijven gaf ze daarmee de aanzet tot duurzame veranderingen op het vlak van beweging op het werk. Dit jaar heeft de tweede editie plaats, dit keer met deelname van 117 bedrijven, goed voor in totaal 40.324 werknemers.

De campagne 'Please Stand Up & Move' heeft plaats van 19 april tot en met 2 mei 2021.