Biomedisch fundamenteel onderzoek aan het de Duve Instituut, een belofte voor de toekomst

Beter begrijpen om beter te genezen
Het de Duve Instituut is een multidisciplinair biomedisch onderzoeksinstituut. Het geniet internationale bekendheid en telt 280 onderzoekers verdeeld over 30 laboratoria op 8.000 m². Het werkt samen met de Faculteit Geneeskunde van de UCLouvain en de Brusselse afdeling van het Ludwig Instituut voor Kankeronderzoek.

De voorbije maanden heeft de coronapandemie het belang van wetenschappelijk onderzoek alleen maar benadrukt. Dankzij de subsidies van de Nationale Loterij geeft het de Duve Instituut vorm aan de geneeskunde van morgen en probeert het te begrijpen hoe organismen (dis)functioneren. Het is de bedoeling om de kennis over en de behandeling van ziektes zoals diabetes, multiple sclerose, psoriasis, erfelijke stofwisselingsziekten, vervormingen van de bloedvaten, de resistentie van bacteriën en diverse zeldzame genetische aandoeningen te verbeteren. 

Reportage van het de Duve Instituut
“De hoop is dat het mogelijk zal zijn om nieuwe geneesmiddelen te ontwikkelen”, verklaart professor Frédéric van het de Duve Instituut. Ontdek zijn dagelijks werk in onze video.