Ga naar hoofdcontent

Projectoproep "Eco-coaching"

In 2010 werden de klimaatakkoorden van Parijs afgesloten met als doel de opwarming van de aarde onder 2°C te houden en inspanningen te doen om het maximum vast te leggen op 1,5°C. Dit om zware gevolgen van klimaatverandering te vermijden. Maar ook bedrijven en organisaties omarmen CO2-reductie inspanningen. Ze zijn vaak kostenbesparend, stimuleren innovatie, optimalisatie en betrokkenheid op alle niveaus van je organisatie. Door voortdurend te streven naar een betere, duurzamere toekomst, positioneert je organisatie zich als een leidende kracht in de overgang naar een meer verantwoordelijke en duurzame wereld.

Als organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol gaat de Nationale Loterij zeer bewust om met de ecologische voetafdruk van al haar activiteiten. We hebben een ambitieus klimaatactieplan om onze uitstoot te reduceren én om onze ecologische voetafdruk drastisch te verkleinen. We willen ook onze partners steunen in het verduurzamen van hun werking. Daarom lanceren we de oproep eco-coaching waarbij we een CO2-voetafdruk analyse met actieplan financieren. Deze oproep richt zich tot organisaties zonder winstoogmerk die hun CO2-uitstoot willen kennen en inspanningen willen leveren om deze te verlagen. 


Interesse? Doe je aanvraag snel want we hanteren het first in first served principe.

De oproep focust op organisaties met 5 tot 25 FTE’s. Voor de eco-coaching stelt de Nationale Loterij een lijst met consultants die expertise hebben in het domein ter beschikking. 

Dit jaar werd er in totaal € 250.000 vrijgemaakt voor deze oproep. De Nationale Loterij zal 90% van de factuur van de eco-coaching vergoeden met een maximum van €5.000 per organisatie. Hierdoor zullen er in 2024 zo'n 50 organisaties van deze steun kunnen genieten.