Ga naar hoofdcontent

De Nationale Loterij steunt Paralympic Team Belgium

Sport op hoog niveau met een handicap

Het Belgian Paralympic Committee organiseert sportbeoefening voor personen met een (geestelijke, fysieke of sensoriële) beperking, ongeacht hun niveau of hun ambities. Het biedt paralympische atleten ook de mogelijkheid om uit te blinken en via hun sportprestaties een bron van inspiratie te zijn voor de Belgische bevolking.

Het jaar 2020 moest het jaar van de Paralympische Spelen in Tokyo zijn. Een belangrijk evenement voor de Belgische paralympische atleten. Maar de COVID-19-pandemie besliste er anders over: de Spelen zijn uitgesteld. Het Belgian Paralympic Committee heeft daarom alles in het werk gesteld opdat de atleten hun training in de beste omstandigheden zouden kunnen voortzetten zodat de volgende Spelen voor ons land een groot succes worden. Net zoals de Lotto-spelers dromen ook sporters ervan te winnen... Maar ze zijn zich er ook van bewust dat deelnemen het allerbelangrijkste is, net als hoop geven aan alle personen met een handicap.

Reportage van het Belgian Paralympic Committee

Peter had een ernstig ongeluk toen hij 16 jaar oud was. Sindsdien en dankzij veel revalidatie is hij een paralympische topper geworden. Zijn sport? Wheelen: het equivalent van sprinten voor mensen in een rolstoel. Ontdek zijn verhaal en deel zijn levenslust.