Ontdek de veelzijdigheid van het Rode Kruis, dankzij de Nationale Loterij 

Over de hele wereld, in 192 landen, biedt het Rode Kruis meteen hulp aan de meest kwetsbare mensen, in noodsituaties, bij rampen of bij conflicten.

Humanitair engagement

Het Belgische Rode Kruis is een toonaangevende speler op het vlak van humanitaire hulp. Al sinds 4 februari 1864 redt het met de steun van talrijke vrijwilligers levens, bestrijdt het armoede en brengt families opnieuw samen.

Actief in de strijd tegen epidemieën

Ook tijdens de Covid-19-crisis is het Rode Kruis heel actief. Met zijn uitgebreid ziekenwagenpark helpt het bij het vervoeren van patiënten  en vangt hen op aan de ingang van sommige ziekenhuizen. Daarnaast geeft het onderdak en eten aan daklozen, verdeelt het voedselpakketten aan kwetsbare gezinnen en goed opgeleide vrijwilligers van dringende psychosociale interventie stellen  bezorgde mensen gerust.

Essentiële steun

Meer menselijkheid brengen in de wereld is een van de grote doelstellingen van het Rode Kruis en de Nationale Loterij is trots dat ze hieraan een steentje kan bijdragen. Dankzij haar spelers kan de Nationale Loterij elk jaar de algemene werking van het Belgische Rode Kruis financieel steunen. En dit al verschillende decennia lang. Hierdoor kunnen transportkosten en materiaal (voor opleidingen, hulpposten…) worden gefinancierd.

Door dit partnerschap bevestigt de Nationale Loterij haar maatschappelijke rol en creëert ze kansen voor tal van humanitaire, maatschappelijke, culturele, wetenschappelijke en sportieve projecten van verenigingen.