Ga naar hoofdcontent

Het Rode Kruis zet in op zoveel vlakken – mede dankzij de Nationale Loterij

Over de hele wereld, in 192 landen, biedt het Rode Kruis hulp aan de meest kwetsbare mensen, in noodsituaties, bij rampen of bij conflicten.

Engagement voor mensen

Het Belgische Rode Kruis is een toonaangevende speler op het vlak van humanitaire hulp. Al sinds 4 februari 1864 redt het met de steun van talrijke vrijwilligers levens, bestrijdt het armoede en brengt families opnieuw samen. In België is Rode Kruis opgesplitst in Rode Kruis-Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique. De werking van beide organisaties heeft eigen klemtonen, afgestemd op de regio. 

Actief op verschillende domeinen

Rode Kruis-Vlaanderen staat in voor verschillende activiteiten en steunmaatregelen. Denk maar aan de inzamelingen van bloed, plasma en bloedplaatjes in onze donorcentra en op mobiele collectes. Uiteraard biedt Rode Kruis-Vlaanderen ook medische hulp en bijstand in noodsituaties in binnen- en buitenland.

Daarnaast staan Rode Kruisvrijwilligers paraat op events en manifestaties, worden er cursussen en opleidingen georganiseerd voor bedrijven en scholen en kunnen kinderen en jongeren in het weekend en in de vakanties terecht bij Jeugd Rode Kruis en WOW vakantiekampen. Op Domein Polderwind in Zuienkerke kan iedereen, met of zonder beperking, een zorgeloze tijd en vakantie of event op maat beleven, dankzij de inzet van onze vrijwilligers en de financiële steun van onze schenkers.

Tot slot zet Rode Kruis-Vlaanderen sterk in op baanbrekend onderzoek en innovatie. Traditie, intuïtie of goede wil zijn de basis, voortdurend inzetten op de meest effectieve aanpak, met een wetenschappelijke onderbouwing, is de drijfveer. Of wat dacht je van brugfiguren in scholen? Een bibliotheek waar je terecht kan voor educatief en referentiemateriaal? 

Meer weten over wat Rode Kruis-Vlaanderen allemaal doet? Ga naar www.rodekruis.be

Essentiële steun

Meer menselijkheid brengen in de wereld is een van de grote doelstellingen van het Rode Kruis. De Nationale Loterij zet hier maar wat graag mee op in: dankzij haar spelers kan de Nationale Loterij elk jaar de algemene werking van het Belgische Rode Kruis financieel steunen - al verschillende decennia lang. Met dit partner-schap bevestigt de Nationale Loterij dat het over meer gaat dan spelen en dat haar maatschappelijke rol van groot belang is voor tal van humanitaire, maatschappelijke, culturele, wetenschappelijke en sportieve projecten.