Ga naar hoofdcontent

De Nationale Loterij steunt Special Olympics Belgium

Sociale integratie via sport

Special Olympics Belgium is een wereldwijde organisatie ter bevordering van de sociale integratie van mensen met een verstandelijke beperking via sport. In België moedigt ze tal van atleten aan om hun grenzen te verleggen tijdens sportactiviteiten en -wedstrijden.

Al 41 jaar organiseert SOB elk jaar de Nationale Spelen. In 2020 gooide de coronacrisis de plannen van de vereniging, die haar inspanningen om de atleten te motiveren heeft verdubbeld, in de war. Het werd dus een virtuele editie tijdens het Hemelvaartweekend. En, opdat de sportievelingen in beweging zouden blijven, zet Special Olympics Belgium zijn uitdagingen momenteel online voort. Met de steun van de Nationale Loterij doorbreekt de organisatie het taboe op een geestelijke beperking en strijdt ze voor een inclusieve samenleving waarin iedereen gelijk is, zowel lichamelijk als digitaal.

Reportage van Special Olympics Belgium

Thibeau verlegt graag zijn grenzen. Samen met zijn partner Mathias zeilen ze al zeven jaar als een Unified team. Ze hebben al verschillende gouden medailles gewonnen en zijn niet van plan om te stoppen. Bekijk onze video en kom alles te weten over hun sportieve prestaties!