Ga naar hoofdcontent

De Nationale Loterij helpt Stichting tegen Kanker

Belangrijke speler in de strijd tegen kanker
In België speelt Stichting tegen Kanker al bijna 100 jaar een belangrijke rol in de strijd tegen kanker, hoofdzakelijk met de financiering van wetenschappelijk onderzoek, de begeleiding van zieken en hun gezin, opsporing en preventie. Via deze verschillende missies wil de vereniging de kans op genezing verhogen en de levenskwaliteit garanderen van patiënten tijdens en na hun ziekte.


In 2018 lanceerde Stichting tegen Kanker het programma Coaching & Kanker, dankzij de steun van de Nationale Loterij. De ziekte zet je hele leven op zijn kop, ook je professionele leven en patiënten worden gedwongen hun carrière op pauze te zetten. Na hun behandeling is het dus erg belangrijk dat ze steun en begeleiding krijgen terug op weg naar werk. In deze context organiseert Stichting tegen Kanker opleidingen voor gespecialiseerde coaches. Zij begeleiden de patiënten bij hun professionele herintegratie, tijdens of na de ziekte. Hun doel? Patiënten kracht, zin en de middelen geven om hun leven zelf opnieuw in handen te nemen en een zinvolle job te vinden.

Reportage van Stichting tegen Kanker
Met de hulp van haar coach heeft Ann haar leven hervat en na haar strijd tegen kanker een nieuwe verrijkende job gevonden. Bekijk nu de ontroerende video.