Ga naar hoofdcontent

Oekraïense vluchteling wint € 500.000 met CA$H-krasbiljet

Wat een prachtig verhaal: een jonge Oekraïner die de oorlog in zijn land ontvluchtte zocht in België naar een dosis geluk en vond die in een krasbiljet van de Nationale Loterij. Op 16 mei kocht hij een krasbiljet van € 10 uit de populaire CA$H-familie en won hij liefst € 500.000

In lijn met haar Verantwoord Spel-beleid geeft de Nationale nooit de gegevens van haar spelers, en dus ook niet haar winnaars, vrij. De identiteit van deze grote winnaar blijft een goed bewaard geheim, al kunnen we op basis van de vragenlijst, die geheel vrijblijvend door de winnaars wordt ingevuld, een tipje van de sluier oplichten.

De Oekraïense man is tussen 18 en 24 jaar en verblijft sinds een jaar in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Hij kocht een CA$H-krasbiljet van € 10 in een tankstation en wist niet goed wat hem overkwam toen hij één van zijn nummers zag terugkomen bij de winnende nummers en daaronder een bedrag van € 500.000 zag staan.

De man kreeg vervolgens hulp van vrienden, volgde de standaardprocedure en kwam zo bij onze dienst Winnaarsbegeleiding terecht op ons hoofdkantoor in Brussel”, licht woordvoerster van de Nationale Loterij, Joke Vermoere, toe.

Voor hem was het een heel dubbel gevoel. Met zijn gedachten zat onze winnaar duidelijk in Oekraïne en is het een moeilijke periode om gelukkig te zijn met alles wat er in zijn thuisland gebeurt. Toch was hij uiteraard ook heel blij met zijn winst en vooral ook heel hoopvol.”

“Ondanks het feit dat hij in België heel warm onthaald is en dat hij hier intussen aan het werk is, wil hij natuurlijk liefst van al zo snel mogelijk terugkeren naar Oekraïne van zodra de oorlog gedaan is”, vertelt Vermoere het verhaal van deze nieuwbakken CA$H-winnaar.

“Met het geld dat hij gewonnen heeft, wil hij vooral iets doen voor zijn landgenoten en de wederopbouw van zijn land. Eerst wil hij hier in België echter een feest organiseren voor familie en vrienden die zich om hem bekommerd hebben en die hem geholpen hebben bij zijn integratie in ons land. Die mensen, zowel Belgen als Oekraïners die hier al veel langer wonen, is hij heel erg dankbaar.”