Ga naar hoofdcontent

Belg wint met EuroMillions in Rang 2

Wat we weten over de winnaar: 

  • Het gaat om een man uit de provincie Vlaams-Brabant 
  • De man is tussen de 45 en 54 jaar oud
  • Hij is bediende en speelde mee met EuroMillions in de supermarkt 

Eerste grote Belgische EuroMillions-winnaar in 2021 

De recordjackpot van € 210.000.000 op 26 februari 2021 inspireerde deze grote winnaar uit de provincie Vlaams-Brabant om zijn kans te wagen met EuroMillions. De hoge Jackpot werd het niet, maar met een bedrag van € 2.494.703,80 mag deze grote winnaar in rang 2 allerminst klagen. Daarmee mag hij zich tevens de eerste grote Belgische EuroMillions-winnaar in rang 2 van het nieuwe jaar 2021 noemen.

Kleine inzet, grote winst

“Ik speel al sinds mijn 18e mee voor € 2,5 per Lotto en EuroMillions-trekking”, vertelt onze winnaar. “Je hoeft dus niet veel in te zetten om kans te maken op de Jackpot. De vijf juiste nummers en één juiste ster kwamen van een Quick Pick die ik kocht in mijn vaste supermarkt.”

Familie geniet mee 

“Ik heb het gevoel dat ik een aantal unieke kansen in mijn schoot geworpen krijg”, verklaart deze bediende uit Vlaams-Brabant. “En dat wil ik met andere delen. Een deel van de winst verdwijnt op de spaarrekening, maar ook mijn familie en een aantal Goede Doelen schenk ik een deel van de winst.”

“Om te beginnen plan ik een mooie reis met de hele familie”, besluit de man. “Zelf ben ik een echte stadsmens, maar kan ik enorm genieten van zomerse wandeltochten in de bergen. Van zodra de maatregelen het toelaten, neem ik iedereen misschien wel mee voor een weekje Oostenrijk. Al kan een tripje naar de Grand Canyon in de VS er met dit bedrag ook wel vanaf natuurlijk.” (lacht)