Ontdek wie de 25 winnaars van € 100.000 zijn

Dankzij de speciale EuroMillions-actie wonnen 25 Belgen bij de trekking op vrijdag 4 september gegarandeerd € 100.000 dankzij de “My Bonus”-code. Wil jij weten waarop EuroMillions onze winnaars uiteindelijk getrakteerd heeft en wat ze van plan zijn om te kopen met hun winst? Ontdek hun verhalen hieronder!

Champagne voor de hele familie

Met haar €100.000 trakteerde deze Antwerpse winnares haar ouders, zussen en schoonbroers op een rondje van de beste champagne. “Ik ontdekte daags na de trekking dankzij een mailtje dat ik bij de gelukkige winnaars was. Haal de champagne maar boven, stond er. Die raad hebben we dan ook meteen opgevolgd.”
Deze mooie som komt alleszins op een heel goed moment: “We hebben net ons huis gerenoveerd, dus een groot deel van het geld gaat naar de afbetaling van onze lening.” Ten slotte had onze winnares nog een mooie boodschap: “Zelf spelen we bij elke trekking mee met één spelcombinatie. Je maakt dus ook met een kleine inzet kans op grote bedragen.”

De renovatie van een woning

“Ik heb op vrijdagavond om 22h30 meteen naar de Cel Winnaarsbegeleiding van de Nationale Loterij gebeld”, vertelt deze mannelijke winnaar uit de provincie Luik. “Ik wil me graag verontschuldigen aan de persoon die ik ’s avonds nog zo laat heb lastiggevallen, maar ik kon het echt niet geloven.” (lacht) “Het geld komt alleszins op het perfecte moment”, besluit onze winnaar. “Het grootste deel van de winst gaat naar de renovatie van onze woning. Maar een flesje champagne met mijn partner kon er zeker ook nog af. (lacht) Of ik nog een boodschap heb voor de andere spelers? Dat het écht mogelijk is en dat het iedereen plots kan overkomen!”

Een gloednieuwe wokpan

Een splinternieuwe auto, een verre reis of een etentje in een sterrenrestaurant? Dat hoeft voorlopig niet voor deze vrouw uit Waals-Brabant. Zij is allang blij met de nieuwe wokpan die ze al zo lang wilde. Voorts wil ze een groot deel van het geld investeren. “Uiteraard was ik heel gelukkig toen ik het nieuws vernam”, vertelt onze gelukkige winnares. “Ik las ’s ochtends een berichtje in mijn mailbox, maar helaas moest ik snel over tot de orde van de dag. Ik heb het goede nieuws verteld aan mijn man en ben dan met een gelukzalige glimlach vertrokken naar mijn werk.”

Een elektrische fiets

Een elektrische fiets staat al lang op het lijstje van deze gepensioneerde man uit Brussel. Hij won ooit al eens 500.000 Belgische Frank, maar toen bestonden elektrische fietsen helaas nog niet. Daarnaast toonde hij zijn gulheid door een deel van de winst te storten op de rekening van zijn familieleden. “Ik was aangenaam verrast door mijn winst”, steekt onze winnaar van wal. “Al heeft het mij ook een heel slapeloze nacht bezorgd. Ik heb de combinatie gecontroleerd en nog eens gecontroleerd en toen ik echt zeker was, heb ik voor de zekerheid snel mijn naam op het winnende ticket geschreven.” (lacht)

Niet één, maar twee gloednieuwe wagens

Neen, onze winnaar is niet van plan om een wagenpark aan te leggen met zijn gewonnen bedrag. Wel doet hij, naast een wagen voor zichzelf, er eentje cadeau aan zijn dochter. Ook investeren in aandelen staat hoog op het lijstje van deze gelukkige Brusselaar. De manier waarop deze speler won, is alleszins uitzonderlijk. “Normaal speel ik altijd mee in een tankstation, maar de avond voor de trekking was ik te laat. Omdat ik wist dat er €100.000 extra te winnen viel, heb ik ’s avonds nog een account aangemaakt op e-lotto.be en heb ik met willekeurige getallen gespeeld voor €5. Wat een geluk!”

Een nieuwe woning

Investeren in een huis, dat is alvast wat deze winnaar uit Brussel van plan is met zijn gewonnen geldsom. Al heeft hij nog niet meteen verder nagedacht over andere grote aankopen. Daarvoor is de verrassing en het ongeloof nog te groot. Nochtans is het niet de eerste keer dat deze man wint met één van de spelen van de Nationale Loterij. “In het verleden won ik al twee keer eerder met “My Bonus”, vertelt deze Brusselaar. “Maar geloof me vrij: het went nooit. Pas toen het geld echt op mijn rekening stond, was ik helemaal zeker dat ik weer bij de gelukkigen was.”

De aankoop van een camping

Lang moest deze winnaar uit de provincie Antwerpen niet nadenken over zijn eerste aankoop, want de aankoop van zijn droomwagen stond al lang bovenaan zijn verlanglijstje. Deze geluksvogel kijkt ook naar de toekomst: “Mijn grote droom is om ooit op een zonnige plek in het buitenland een camping uit te baten. Met dit bedrag is de eerste spreekwoordelijke steen alvast gelegd.” Intussen gaat het leven gewoon door. “Ik speel elke week online en zal dat ook blijven doen”, besluit onze winnaar. “Mijn grootmoeder won in het verleden ook twee keer een mooi bedrag, dus waarom zou dat mij niet kunnen overkomen? Het zit blijkbaar toch in de familie.” (lacht)

Een spiksplinternieuwe moto

Vier jaar geleden moest deze Limburgse winnaar zijn moto noodgedwongen verkopen, maar met de €100.000 die hij nu op zijn bankrekening ontvangen heeft, staat de aankoop van een nieuwe moto bovenaan zijn lijstje. En deze keer mag het gerust iets zwaarder zijn. Ook zijn stiefdochter deelt mee in het geluk. Zodra de coronacrisis achter de rug is, mag zij zich verwachten aan een weekendje Disneyland voor haar verjaardag. “Toen ik de winkel binnenstapte, controleerde ik mijn biljet”, vertelt hij. “Toen de verkoopster me vertelde dat ik contact moest opnemen met de Nationale Loterij, kwam het eerste besef. Ik ben de winkel uitgestapt, heb gebeld en ben naar huis gereden. De boodschappen ben ik die dag helemaal vergeten doen.” (lacht)

Niet één, maar 72 winnaars

72 mensen hadden deelgenomen aan een speelpot van een Standaard Boekhandel-verkooppunt in de provincie Antwerpen. Zij kregen elk een bedrag van €1.392 uitbetaald.
 “Op de avond van de trekking controleerde ik nog handmatig alle 72 “My Bonus”-codes. Ik heb meteen mijn partner erbij geroepen wanneer bleek dat we €100.000 mochten verdelen onder de 72 deelnemers van de speelpot. Toen ik de dag nadien de mailtjes verstuurde, stond onze telefoon uiteraard roodgloeiend.” “De reacties waren heel uiteenlopend, maar vooral blijdschap overheerste”, vervolgt deze gelukkige winnares die zelf ook meespeelde. “Twee van de vaste klanten hadden zich zelfs per ongeluk twee keer ingeschreven. Zij waren nadien zo dankbaar met hun dubbele winst, dat we een leuk cadeau hebben gekregen van hen.”