Ga naar hoofdcontent

Drie vrienden winnen samen de Jackpot!

Wat we weten over de winnaars

  • Het is een vriendengroep van drie uit de provincie Namen
  • De drie vrienden zijn tussen 35 en 44 jaar oud
  • Het winnende Lotto-spelticket lieten ze valideren in een tankstation

Een lach, een traan en een stevig feestje

Maar liefst vier winnaars mochten zich bij de Nationale Loterij aanmelden nadat ze op zaterdag 10 oktober de Lotto-Jackpot in de wacht hadden gesleept. De totale Jackpot van €2.000.000 werd dus verdeeld in vier keer een half miljoen. Dat een vriendengroepje uit de provincie Namen het exacte bedrag van € 500.007,50 nog eens in drie moest verdelen, deerde hen allerminst: "Toen we het nieuws vernamen, hebben we gehuild, gelachen, maar vooral goed gevierd", vertelde één van hen.

Samen winnen, samen delen

Eerder wonnen deze drie vrienden, die al 25 jaar trouw Lotto spelen, al eens €500, maar nu is het dus echt raak. Met hun winst plannen ze de aankoop van een nieuwe woonst. "Liefst investeren we in een gebouw met drie appartementen", verduidelijkt één van de drie vrienden. "Zo kunnen we nu of op onze oude dag samen nagenieten van deze unieke belevenis."

Geboortedag als geluksbrenger

Het winnende spelticket scanden ze in bij een tankstation bij hen in de buurt. De zes nummers die ze kozen waren er trouwens met een betekenis. "Het is een combinatie van onze geboortedatums", vertelt deze gelukkige winnaar. "Onze volgende verjaardagen worden dus extra speciaal. Wat we exact van plan zijn dan? Fiesta!", besluit deze Naamse winnaar met een grote glimlach.