Verantwoord spel

Wat is "verantwoord spel"?

Wat wij « VERANTWOORD SPEL » noemen is eigenlijk een pakket van maatregelen om te beletten dat iemand gewoontes ontwikkelt die zouden kunnen leiden tot overmatig spelgedrag.

Bij de diverse spelen die de Nationale Loterij aanbiedt, ligt werkelijk de klemtoon op ontspanning en plezier. Hoewel de meeste van onze spelers blijk geven van een volkomen verantwoord(elijk) spelgedrag, weten wij maar al te goed hoe moeilijk het voor sommigen is om hun speeldrang onder controle te houden. En zo zijn er spelers die overhellen naar spelverslaving.

Bij de Nationale Loterij zorgen we voor een duidelijk kader waarin de spelers op een verantwoorde manier van het spel kunnen genieten. Tegelijk bieden we hulp aan spelers die vragen hebben rond spelverslaving. Wij nemen onze voorlichtings- en preventierol zeer ernstig. Het RENO-model is DE wetenschappelijke basis op het gebied van verantwoord spel en heeft tot doel een document uit te werken dat een beschrijving geeft van een efficiënt strategisch “Verantwoord Spel”-kader en maatregelen voorstelt ter bescherming van de consument.

Europees certificaat

De Nationale Loterij is de eerste verantwoordelijke spel operator in Belgiƫ.

Code voor ethische reclame

Download hier de code voor ethische en verantwoorde reclame van de Nationale Loterij.

Doe de test

Denk je de hele dag aan spelen? Vrees je dat je gevoelig bent voor spel of gokverslaving?

Hulp Nodig?

Heb je een probleem? Praat erover en vraag hulp. Hier lees je waar je met je vragen terecht kan.

Onze Tips

Hou het leuk: onze tips 

Lees hier hoe je een verantwoordelijke speler bent en blijft.

Ons engagement

De spelen en activiteiten van de Nationale Loterij vallen binnen de grenzen van het verantwoord spel.